BIOS'ta Boot Manager Görünmüyor

bomi

Kilopat
Katılım
4 Temmuz 2016
Mesajlar
594
Çözümler
1
Yer
Adana
Merhaba. İnternette dolaşırken, kod yazarken vs. yani bilgisayarımı kullanırken Firefox sayfası bir anda donuyor. Yeni sekme gibi işlemler yapamıyorum fakat başlat menüsüne giriyor başka bir şeyler yapıyor. 10 saniye içinde tamamen donuyor ve aniden mavi ekran hatasıyla bilgisayar kapanıyor. Mavi ekranda sanırım 0% de kaldığı için C:\Windows\minidump içerisinde bir şey oluşmamış fakat hata verdiğinde hemen fotoğraf çektim. Bugün 2 kez oldu ikisinde de hata mesajları farklı.

Bu mavi ekranda bir süre bekledikten sonra otomatik olarak BIOS sayfasına geçiyor ve Boot menu kısmında hiçbir şeyi görmüyor. ESC ile BIOS'tan çıkış yaptığımda tekrar BIOS açılıyor yani SSD takılı değilmiş gibi oluyor. Bilgisayarı güçten kapattığım ve açtığım zaman normal şekilde bilgisayar açılıyor. Bilgisayarımdaki problem ne olabilir? James Donkey SSSden şüphelendiğim için de testler yaptım SSD'de sorun var mı bilemedim, yorum yapmanızda yardımcı olması amacıyla birkaç fotoğraf ekliyorum.

Mavi ekran hataları ve BIOS'ta Boot Manager görünmemesi

mavi1.jpg

mavi2.jpg

mavi3.jpg

mavisonrasi.jpg

Gücü kesip açtığımda normal açılması ve Boot'un görünmesi

20200514_135321.jpg

SSD test sonuçları

GMcnZfqPsr.png

GkZYn2QfAn.png
Güncelleme: James Donkey SSD yi çıkartıp 1 TB 5400rpm bir sabit disk taktım ve bilgisayar 24 saat boyunca kapanmadan çalıştı.

Sonuç: JD 240 GB garantiye gönderildi.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı