BIOS'ta çalışan klavye Windows'ta çalışmıyor

Orkun Şanlı

Hectopat
Suan ekran klavyesınden yazıyorum yanlış cumlelerım olabilir şimdiden kusuruma bakmayın.

Arkadaslar bundan dun akşam 8.30 civarlarında antıvurus programımı sıleyım dedım sıldım. Sonra yenıden baslattı ve klavyem bır daha calışmadı. Fakat soyle bır saçmalık varkı bilgisayara reset attıgımda bıosa gırmek ıcın del tusuna bastıgımda bıos ekranı gelıyor. Ok tuslarıylan alta ustede ındırebılıyorum. Sorun şukı kaydedıp cıktıgımda wındows doluyor yazısında numlock tusu yanıyor ve hep oyle kalıyor, kapatamıyorumda. Sürücülerıme baktıgımda klavyemde sorun varmıs olarak yanında sarı unlem ışaretı var ve orada su yazıyor ''windows bu donanım için aygıt sürücüsü yükleyemiyor. Sürücü bozuk ya da eksik olabilir. (kod 39)''

Mausem usb cıkıslı klavyem ıse ps/2 cıkıslı sorun nedır.

Not. Ekran kılavyesı uzmanı oldum acıl yardımlarınızı beklıyorum tessekurler.

Baska pcde denedım klavyem sorunsuz calıştı ama benim pcde tık yok ışık var tuş basma yok hesabı.

- - - Güncellendi - - -

Bu arada usb cıkıslı degıl ps/2 çıkıslı.

Usb girişli bir klavye alın. Klavyeyi söküp Windows'u yeniden başlat ve tekrar takıp dene. Sorun çözülmez ise "sfc /scannow" komutunu uygulayın yine düzelme olmaz ise format atıp deneyin(Live linuxlardan biri ile de deneyebilirsiniz).

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı