BIOS'ta CSM ayarını kapattığımda. Save and exit deyip çıkıyorum. Windows açılmıyor. Tekrardan BIOS ekranı karşıma geliyor. Ekran kartım güncel bir kart destekleme konusuna da baktım destekliyor. Aslında her şey görev yöneticisinde ki son BIOS zamanı 9.7'den 16.7e yükselmesiyle ne oldu diye BIOS'a girip bakmamla oldu. CSM açık şekilde BIOS'u açıyormuşum. Kapattığımda da BIOS ekranı karşılıyor tekrardan. Ne yapılabilir?
Farklı bir usb’e kurdum şimdi win10 dediğiniz gibi yapayım.
ilk önce defult olarak deniyeyim. Ardından csm kapatırım ama secure bootu kapatın dediğiniz nedir acaba? Secure boot kısmında os type bar ve secure boot mode var.
Os type içinde other os ve win uefi mod var
Secure boot mode içinde de custom/standart var.
Sorun sanırım usb kaynaklıymış. Farklı bir usbye yazdırdım. Bios defult yapmıştık en son. Sürücüleri gördü şu anda. Şimdi disklerin olduğu kısımdayım.
Boot menude uefi olarak seçtim. Temiz bir kurulum için burada ki diskleri biçimlendireyim mi? Sileyim mi ne önerirsiniz?
Yok hocam verileri harici diskime yedekledim. İçinde oyunlar vs. Var ondan dolu gözüküyor. Teşekkür ederim. Sorunun usbden olacağı pek aklıma gelmedi.
Şu anda bios modu uefi olarak gözüküyor. Bios güncellemesi gelmiş. Onuda yapıp kuruluma devam edeceğim. Çok teşekkür ederim. Bir format için 4 saat harcadım çok moralim bozulmuştu