BIOS'ta Override Mode ve Offset Mode nedir?

Sadece C-State seçeneğini buldum, otomatikteymiş açık yaptım değişen bir şey olmadı.

Erp-ready felan avrupa standartlarıyla ilgi cihazın kapalı iken 500mw tan daha az enerjı harcamasını saglıyor sanırsam pc acık ıken bışey degıstırmıyor yani.

Sadece C-State seçeneğini buldum, otomatikteymiş açık yaptım değişen bir şey olmadı.
Dostum bende MSİ MAG B550 Tomahawk anakart aldım ve OC yapması oldukça zahmetli bundan Asus Prime b450m-k kullanıyordum R5 2600 ü 4.1ghz a overclock ediyordum ve herhangi bir voltaj değeri girmeme gerk kalmadan b450m-k da sorunsuzca kullanıyordum. R5 5600X geçiceğim için ileride ilk baş anakart aldım Sıvı Soğutma da takılı aynı zaman da. Her neyse anakartı aldım daha sonra BİOS dan OC yapmak istedim ama bir türlü anlamadım 4.1ghz verdiğim de oto olarak 1.450 voltaj veriyodu buda boşda bir anda 60 dereceye kadar fırlıyordu. Yaşadığın sorunu bende yaşar oldum boşda 4 ghz da durup duruyodu soruna şimdi çözüm buldum.

Çözüm olarak :
Ofsset ile stabil bir voltaj ayarı belirledikten sonra PSS Suport özelliğini Auto ya aldıktan sonra herhangi bir işlem yapmadığın zaman ghz düşüyor. Aradan 2 yıl geçti ama belki işine yarayabilir.

Şu anda 1.450 voltajı ofsset ile - kanalında 0.1500 düşürerek 1.3 voltaj da cinebench r23 testinde 8084 sıcaklık 64 derece. Aida64 de 10 dakika test sonunda max 77 dereceye ulaştı ama sıcaklık hep sıçrayıp durdu 69 dan 72 den bir anda 76-77 dereceye. Bununla ilgilide sıçramalar normalmiş.

Arkadaşlar hiç boşuna uğraşmayın ben buldum BIOS'tan falan değil Denetim Masası'ndan güç ayarlarına girin işlemcinin en düşük çalışma seviyesini ayarlayın %40 olsun.

Arkadaşlar hiç boşuna uğraşmayın ben buldum BIOS'tan falan değil Denetim Masası'ndan güç ayarlarına girin işlemcinin en düşük çalışma seviyesini ayarlayın %40 olsun.

Dostum arkadaş frekans değil voltajı düşürmeye çalışıyor ayrıca kendim denedim voltajda düşmedi.
1650305916018.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı