BIOS'ta RAM hızlarını değiştirince sistem XMP'ye alıyor

İbrahim Gök

Centipat
BIOS'a giriyorum XMP default da onu profile 2, yani 2933'e alıyorum. F10 enter yapıyorum, yani kaydetip çıkıyorum. Ancak PC kendini 3 defa kapatıp açıyor. Açıldığı zaman görev yöneticisinden bakıyorum, 2667 MHz olarak görünüyor. CPU-Z'den bakıyorum, onu tam anlamadım. Fotoğraflarına anlayan birisi bakabilir mi?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    5,1 KB · Görüntüleme: 65
  • Adsız 2.png
    Adsız 2.png
    9,7 KB · Görüntüleme: 99
  • Adsız 3.png
    Adsız 3.png
    11,8 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin yapmaya çalıştığınız ayarlar uyumlu bir şekilde çalışmıyor. Haliyle sistem kendisini açabileceği minumum ayarları kendisi uyguluyor. Hazır xmp profilini 1 kullanın. Çok anlamıyorsanız kurcalamayın. Ram'leri yakarsınız.

BIOS güncel mi? Değilse güncelleyin. XMP profilini kapatıp elle 2933 veya 2800 MHz değerlerini girin. Sistem hata vermeye devam ederse Memtest programı ile belleklerinizi test edin. Bu test uzun sürebilir. Eğer testte hata verirse belleklerinizde sorun vardır. Hiçbir çözüm işe yaramıyorsa ve şu anda sisteminiz düzgün çalışıyorsa böyle kullanın. Küçük bir performans kaybınız olur o kadar. Bellekleriniz şu anda 2666 MHz değerinde çalışıyor. Bir de belleklerinizin işaretli slotlarda takılı olduğundan emin olun.
msi.png

Son düzenleme:
BIOS güncel mi? Değilse güncelleyin. XMP profilini kapatıp elle 2933 veya 2800 MHz değerlerini girin. Sistem hata vermeye devam ederse Memtest programı ile belleklerinizi test edin. Bu test uzun sürebilir. Eğer testte hata verirse belleklerinizde sorun vardır. Hiçbir çözüm işe yaramıyorsa ve şu anda sisteminiz düzgün çalışıyorsa böyle kullanın. Küçük bir performans kaybınız olur o kadar. Bellekleriniz şu anda 2666 MHz değerinde çalışıyor. Bir de belleklerinizin işaretli slotlarda takılı olduğundan emin olun.
Eki Görüntüle 515643
Belleklerim 1 ve 3 de takılı 2 ve 4 de değil. Biosum güncel

Xmp kapalıyken pc sorunsuz çalışmakta gta 5 oynarken fps düşüşleri oluyordu formda paylaştım bi kaç kişi ram hızını yükselt demişti bende yükselttim 3000 destekliyor ramlerim 3000 e alınca pc kendini 3 defa kapatıp açtı sonra kendi açıldı bios da xmp 2 seçiliydi fakat resimlerde de görüldüğü üzere 2933 lü bir rakam görünmüyor
Evet bu işlemi yaptıktan sonra XMP ayarlarını aç, kaydet çık. Sorun devam edecek mi kontrol et.
XMP profile 1 mi yoksa 2 yi mi açmam gerekiyor ? 1 de 2666 var 2 de 2933

Xmp kapalıyken pc sorunsuz çalışmakta gta 5 oynarken fps düşüşleri oluyordu formda paylaştım bi kaç kişi ram hızını yükselt demişti bende yükselttim 3000 destekliyor ramlerim 3000 e alınca pc kendini 3 defa kapatıp açtı sonra kendi açıldı bios da xmp 2 seçiliydi fakat resimlerde de görüldüğü üzere 2933 lü bir rakam görünmüyor

XMP profile 1 mi yoksa 2 yi mi açmam gerekiyor ? 1 de 2666 var 2 de 2933
2933 olanı seçin.

Çok teşekkür ederim yerlerini değiştirdim ve bios a girdim 2933 seçtim sorunsuz kapanmadan açıldı ve 2933 yazıyor teşekkür ederim. sadece yer değiştirmeden kaynaklı nasıl olabilir ya canım çok sıkıldı kaç saat uğraşmıştım ben bununla

Çok teşekkür ederim yerlerini değiştirdim ve bios a girdim 2933 seçtim sorunsuz kapanmadan açıldı ve 2933 yazıyor teşekkür ederim. sadece yer değiştirmeden kaynaklı nasıl olabilir ya canım çok sıkıldı kaç saat uğraşmıştım ben bununla
2933 olmuş değil mi ?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    12,5 KB · Görüntüleme: 55
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı