BIOS'ta VT-X ayarı yok

Shallow Bay

Kilopat
"Intel i3-10100F" işlemci ve "Gigabyte H410M S2H V3 Rev 1.0" anakart olan bir sistemde sanallaştırma açamıyorum. BIOS'u yeni güncelledim. İşlemci bu özelliği destekliyor gözüküyor. BIOS içerisinde ise sadece VT-D var. Esas sanallaştırma için avantaj sağlayan VT-X seçeneği yok. Anakart iyi bir model değil farkındayım ancak yıllar önce aldığım cihazlarda bile bu seçenek vardı. Acaba başka bir isimle falan mı yer alıyor? Görev yöneticisinde sanallaştırma etkin görünüyor. Varsayılan olarak bu ayar açık geliyor olabilir mi? "Intel Processor diagnostic tool" ile baktığım zaman VT-X kapalı görünüyordu.

Son düzenleme:
BIOS'ta "VT-D" kendi ismiyle bu şekilde mi geçiyor? CPU ile alakalı kısımlarda, "Advanced CPU configuration" kısmında vs "Intel Virtualization Technology" bulunuyor mu? Baktığım birçok yerde ve Intel'in kendi sitesinde VT-X olarak buna referans gösteriliyor ve işlemciniz iki özelliği de destekliyor görünüyor.

BIOS'ta "VT-D" kendi ismiyle bu şekilde mi geçiyor? CPU ile alakalı kısımlarda, "Advanced CPU configuration" kısmında vs "Intel Virtualization Technology" bulunuyor mu? Baktığım birçok yerde ve Intel'in kendi sitesinde VT-X olarak buna referans gösteriliyor ve işlemciniz iki özelliği de destekliyor görünüyor.

Giriş seviyesi bir anakart farkındayım ama 2005 civarında aldığım kütük dizüstü bilgisayarda bile bu ayar vardı. Umarım ben göremiyorumdur veya bir şeyi yanlış yapıyorumdur.

1.jpg
2.jpg

Güncelleme: Sorun hakkında "Gigabyte"a mail attım. Bana VT-x'in varsayılan olarak açık olduğunu ve bunu değiştirmek için bir ayar koymadıklarını yazdılar.

Bu yanıttan sonra sorunun Windows kaynaklı olduğunu anlamış oldum. CMD'yi açıp aşağıdaki kodu yazmak sorunumu çözdü. "SecurAble" uygulaması ile kontrol ettiğim zaman donanımsal sanallaştırma artık açık gözüküyor.

Kod:
bcdedit /set hypervisorlaunchtype off

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı