BIOS'ta Windows Boot Manager görünmüyor

TheBoss94

Decapat
Katılım
28 Mayıs 2020
Mesajlar
44
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler 4 gün önce bilgisayarıma format attım. UEFI ile USB üzerinden kurdum Boot kısmında 1. sırada Windows Boot Manager ve M.2 SSD ismi yazılı şekilde sistemi başlatıyordu. Daha sonradan Windows Boot Manager, Boot kısmından yok oldu M.2 NVMe ve SSD olarak 2 diskimi görüyor. Windows'u başlatamıyorum, birinci sıraya Windows'u yüklediğim M.2'yi seçtiğimde reboot and select proper Boot device hatası almaktayım format ekranına geldiğimde M.2 tamamen boş görünüyor sanki Windows'u oraya kurmamışım gibi. Windows Boot Manager neden Boot ekranından gitti ve bu sorun ile 2. defa karşılaşmaktayım. Nedenini bilen arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum. Format atma ekranına 1 dakikada geçerken bu sefer 20 dakikada geçiş yapabildim.

Anakart modelim Gigabyte B450M S2H.
 
Sistemi kapatıp PSU anahtarını 0'a getirin. Power tuşuna basılı tutun 3-4 saniye kadar. Sonrasında PSU anahtarını 1'e getirip sistemi açın, BIOS'a girip boot seçeneklerini tekrar kontrol edin. Sistemi açabilirseniz Windows'un kurulu olduğu diskin sağlığını kontrol edin.
 
Sistemi kapatıp PSU anahtarını 0'a getirin. Power tuşuna basılı tutun 3-4 saniye kadar. Sonrasında PSU anahtarını 1'e getirip sistemi açın, BIOS'a girip Boot seçeneklerini tekrar kontrol edin. Sistemi açabilirseniz Windows'un kurulu olduğu diskin sağlığını kontrol edin.

Şu an format ekranındayım ve çok ilginç şekilde format atmasını bekliyorum 10 dakikada yaptığı işlem için 40 dakikadır bekliyorum. PSU anahtarını 0'a getirin dediğiniz kasa arkasından kapatmak oluyor değil mi?
 
Tam olarak açıklayamayacağım ama diskin BIOS'ta görünmemesi durumunda kullandığım bir yöntem. İşe yaramasına sevindim. Ama dediğim gibi disklerinizin sağlığını mutlaka kontrol edin.

Peki bunun nedenini bilmiyor musunuz statik akım yüzünden mi oluyor? Bir de diskimin sağlığını kontrol etmek için program önerisi alabilir miyim?
 
Şu an format attım fakat UEFI olarak değil bilgisayar gelişmiş başlangıç ayarlarından USB seçerek atmış bulunmaktayım bu şekilde Windows Boot Manager görünmüyor Boot ekranında ve sorun olacak mı görmek istiyorum açıkçası. Sistemi kurduğum M.2 NVMe XPG Spectrix S400G modeli.
İyi akşamlar @İbrahim Çağatay sistemimin yüklü olduğu ve depolama için kullandığım SSD durumları aşağıda pek anlamadığım için sizinle paylaşmak istedim M.2 sağlık durumu %99 görünüyor. SSD ise %100 olarak görünüyor. Kafama takılan %1 neden düşmüş?
-
 

Dosya Ekleri

  • m2 ssd.png
    m2 ssd.png
    24,3 KB · Görüntüleme: 69
  • ssd.png
    ssd.png
    23,6 KB · Görüntüleme: 61
  • m2  nvme crystaldiskmark.png
    m2 nvme crystaldiskmark.png
    12,3 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı