BIOS'tan ayar yaptıktan sonra sonra Windows açılmıyor

Acılırken anakart markanızın markası neyse ona gore BIOS tusuna basıp BIOS'a girmeyi deneyin.
Gigabyte, del tuşuna basıyorum, f2 basıyorum olmuyor.

Dediğim işlemi yaptın mı?
Çıkarttım zaman geçmesini bekliyorum.

Dediğim işlemi yaptın mı?
Hocam taktım geride ne olur ne olmaz soruyorum bastırınca pile hafif havaya kalkıyor ama çıkartma demirinin altında, birşey olmaz değil mi?

@Lejant @Eymenz neyse hocalarım bios pilin de bir sıkıntı yok sistem açıldı ve bios'a geldim şimdi ne yapmalıyım?

Hocalarım bios pilini çıkarttıktan sonra otomatik bios sıfırlandı kapattım ve windows açıldı fakat ben Ram Mhz değerimi yükseltmek istiyorum bunu nasıl yaparım acaba?

Son düzenleme:
Dediğim değere alınca durumlar nasıl ? Şimdi şöyle önerilen RAM MHZ değeri CPU ile aynı olmalı. CPU önerilen değerini aşınca bu tarz sorunlar olabiliyor. Yine de anakart sayfasında önerilen RAM'lerden olduğuna emin ol. Bu arada CPU önerilen değerini aşınca illa ki sorun olacak anlamına gelmiyor.

Ryzen 5 1600 AF resmi olarak 2993 MHz destekliyor. 3600 MHz kesin olmamakla birlikte yapılabilir ancak çok ince ayar gerekiyor.

Önce 3200 MHz çalıştırmayı dene bence. Ardından 3600 MHz deneriz.

Anakart modelini yazabilir misin? Ayrıca BIOS son sürüm mü yüklü?

(Geç döndüm. Kusura bakmayın.)

Ryzen 5 1600 AF resmi olarak 2993 MHz destekliyor. 3600 MHz kesin olmamakla birlikte yapılabilir ancak çok ince ayar gerekiyor.

Önce 3200 MHz çalıştırmayı dene bence. Ardından 3600 MHz deneriz.

Anakart modelini yazabilir misin? Ayrıca BIOS son sürüm mü yüklü?

(Geç döndüm. Kusura bakmayın.)
Önerilen 2667 ama :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı