BIOS'tan bip sesi gelme sorunu

patriotfly

Hectopat
Daha fazla  
Dizüstü bilgisayarımda bazı sorunlar yaşamaya başladım. İlk olarak bilgisayarımı soğuk odada +3 derece veya +10 derece olduğunu tahmin ettiğim bir oda sıcaklığında çalıştırdığımda ekranın ilk açılışında garip, soluk, bazen tamamen renksiz veya tamamen yeşil bir rengin ekranı bir süreliğine yaklaşık 1 dakika veya en fazla 2 dakika bu şekilde açılıp normale döndüğünü gördüm. Halen soğuk odada denediğimde aynı sorun devam ediyor. Isı derecesi yüksek odalarda ise herhangi bir sorun yok. Yaz aylarında'da böyle bir sorun yoktu.

Şuan bazı periyodlarda bilgisayar açılışında sayısız bib sesi geliyor öyle kalıyor ''siyah ekranda'',

Çoğunlukla sistem düzgün açılıyor sorunsuz.
Windows açıkken arada bazen bib sesi geliyor en az bir en fazla üç olmak üzere.
Sonrasında format attım aynı sorunlar devam ediyor.
Memtest86' programı ile RAM'leri test ettim hata yok.
Son olarak HDD. Test edecem onu da yeni almıştım.

Ekran kartım'' İntel HD Graphic 4000'' ve yüksek performansta işleme geçen ''Nvidia GT 720m''

Aygıt yöneticisinden baktığımda ise ekran bağdaştırıcılarınız düzgün çalışıyor denmekte.
Oyunları sorunsuz açıyorum.
Önerileriniz nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi yazabildim. Türkçe kurallarına uymadım' dan dolayı. artık imla kılavuzuna bakıyorum yazarken

marka ve model Asus x75 vc i3 işlemci

''i3 - 3120m cpu@250 ghz'' yeterlimi yoksa tam çözüm için cpuz' dan mı bakmalıyım ekran kartı paylaşımlı'mı? harici'mi? tam olarak emin değilim. Çift ekran kartlı, normal kullanımda '' İntel HD Graphic 4000'' ekran kartı aktif, yüksek performansta işleme geçtiğinde ise''Nvidia GT 720m'' aktif.

Laptop'ı tekrar formatladım 2 gündür deniyorum 20' ye yakın üst üste sistemi başlattım şuan bip sesi gelmiyor ama orta derecenin altındaki sıcaklıklarda açılışta aynı şeyler devam ediyor ekranda. -0 derecenin altındaki oda ısısında denemiyorum anakart arızası verir diye korkuyorum bilgisayarım kışla ilk defa bu sene tanıştı. Elimden geldiğince soğuk hava şartlarından uzak tutmaya çalışıyorum iş yerine götürmüyorum. Şimdilik çözüm bulana kadar.

Pardon bir önceki sorularını cevaplamadım hiç açılmamış garantisi yurt dışında devam ediyor

Şuan ekranda sorun var bip sesi kesildi. aşırı soğukta denemiyorum bu olanlardan sonra

evet işlemcim eski garanti uzatma değil. şöyle diyebiliriz model eski satış yeni türkiyede nasıl garantiye verebilirim ona bakmalıyım distribitör çıkışlı değil mağaza çıkışlı media marktan harici kartla başlatacam açılışı galiba biostan yapılıyor ayarları yapabilirsem arızayı bulacaz eğer ekran kartıysa garantiye yollamalıyım

Bu arada zaman ayırıp yardımcı olmaya çalıştığın için teşekkürler

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı