BIOS'tan HDD biçimlendirmek

• Konuyu başlatan pozix
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 10.502

pozix

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben sistemimi yeni kurdum. Yeni PC'ye M.2 SSD taktım. Windows'u ona kurdum ancak eski PC'deki HDD'nin içindeki verileri almak için format atarken biçimlendirme yapmadım. Windows'u kurduktan sonra HDD içindeki verilerimi SSD'ye attım ancak HDD 3 parça halinde bölünmüş durumda. Ben bu HDD'yi BIOS'tan biçimlendirip depolama olarak tek parça halinde kullanmak istiyorum. Netteki videolarda çözüm bulamadım, bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Merhaba arkadaşlar, ben sistemimi yeni kurdum. Yeni PC'ye M.2 SSD taktım. Windows'u ona kurdum ancak eski Pc'deki HDD'nin içindeki verileri almak için format atarken biçimlendirme yapmadım. Windows'u kurduktan sonra HDD içindeki verilerimi SSD'ye attım ancak HDD 3 parça halinde bölünmüş durumda. Ben bu HDD'yi BIOS'tan biçimlendirip depolama olarak tek parça halinde kullanmak istiyorum. Netteki videolarda çözüm bulamadım, bilen varsa yardımcı olabilir mi?

BIOS'tan değil Windows üzerinden yapabilirsiniz.

Bilgisayarıma sağ tıklatın yönet e tıklayın.
Buradan disk yöneticisine tıklayın.

Açılan ekranda disklerinizi göreceksiniz.
Burada birleştirmek istediğiniz disteki her bölüme sağ tıklatın birimi sil deyin.
Her sildiğiniz bölümde siyah bir alan oluşacak.

Üç bölümüde sildikten sonra siyah alana sağ tıklayın yeni birim deyin açılan ekranlarda sadece ileri ileri deyin bir süre sonra diskiniz tek parça olarak bilgisayarımda görünecektir.

Bu diskte önemli veri olmadığından emin olun kurtarılması çok zor olur.

Burada birleştirmek istediğiniz disteki her bölüme sağ tıklatın birimi sil deyin.

Üç bölümüde sildikten sonra siyah alana sağ tıklayın yeni birim deyin açılan ekranlarda sadece ileri ileri deyin bir süre sonra diskiniz tek parça olarak bilgisayarımda görünecektir.

Teşekkür ederim PC güncelleştirme yapıyor açılınca hemen deneyeceğim.

Usta hızlı resimden fotoğraf paylaşıyorum ortadaki alana sağ tıklıyorum silinmiyor sadece yardım çıkıyor. O alanın sol ve sağ tarafında sildiğim alanlar birleşmiyor.

WhatsApp Image 2021-01-13 at 00 - Hızlı Resim
Bu videoyu izleyerek silinmeyen HDD bölümünü sildim. Çözümü videodadır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı