BIOS'tan kasa fanı hız ayarı nasıl yapılır?

Yiğitrrr

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, kasamdan açınca ses geliyor. Sadece kasanın fanlarını tam ses gelirken BIOS'a girip kapatıp sonra açmanın yolu var mı?

Evet hocam aynen öyle. CPU fan haricindekiler kasa fanı.

Benim CPU'da kule tipi fan var. Acaba onu da ayarlayabilir miyim? Muhtemelen kapama riskini almam. Kasa fanlarını kapatınca belli olacaktır hangisi. Bir de yanlışlıkla ekran kartını kapatmayayım? Orada birkaç çeşit isim var.

Ekran kartı fanları bu yazılımla kontrol edilemez hocam. :)

Benim CPU'da kule tipi fan var. Acaba onu da ayarlayabilir miyim?

PWM'de bırakırsanız kendisi ısıya göre otomatik ayarlar. Fakat dilerseniz videoda olduğu gibi ısıya göre kendiniz de bir eğri oluşturabilirsiniz.

Teşekkür ederim. Deneyip dönüş yapacağım.

PWM'de bırakırsanız kendisi ısıya göre otomatik ayarlar. Fakat dilerseniz videoda olduğu gibi ısıya göre kendiniz de bir eğri oluşturabilirsiniz.

Hocam bakalım öndeki en üst fandan şüpheleniyorum, onu durduracağım ses geldiği gibi. O hangisi oluyor?

Ya da 4 seçenekten birini seçebilirsiniz. Örneğin; Silent mode'da sessiz çalışır ama sürekli aynı hızda çalışır.

Teşekkür ederim. Deneyip dönüş yapacağım.

Hocam bakalım öndeki en üst fandan şüpheleniyorum, onu durduracağım ses geldiği gibi. O hangisi oluyor?
Kasa önündeki üst fan. Karşıdan bakınca.

Yalnız fanlar ortak bağlıysa, birini durdurup diğerini çalıştırayım yapamazsınız. Hepsi aynı anda durup aynı anda çalışır.

Son düzenleme:
Ya da 4 seçenekten birini seçebilirsiniz. Örneğin; silent Mode'da sessiz çalışır ama sürekli aynı hızda çalışır.

Kasa önündeki üst fan. Karşıdan bakınca.

Yalnız fanlar ortak bağlıysa, birini durdurup diğerini çalıştırayım yapamazsınız. Hepsi aynı anda durup aynı anda çalışır.

Hiçbir fikrim yok, nasıl öğrenebilirim?

2024-09-20_17-46-16.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı