BIOS'tan Whitelist'i kaldırma

Makaleler
2
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
TUF RTX 3060, i3 12100F, Corsair Vengeance 8x2 3200 mHZ RAM, Kingston NV1 500 GB SSD, Corsair H150i Sıvı Soğutma, Asus TUF GT 301 Kasa, Asus TUF 550W PSU
Selamlar arkadaşlar.

Birkaç gündür kendi iki cihazımda test ettiğim BIOS'da bulunan lanet olası, Wi-Fi kartı değiştirmemizi engelleyen veya eGPU takmanızı engelleyen BIOS'unuzda bulunan whitelist ismini verdiğimiz yazılımı kaldırıyorum lakin şu anda sadece 2 cihazımda test edebildiğim için bu cihazlar için destek vereceğim.

Whitelist nedir?
Genellikle 4.nesil laptoplar ve sonrasında bulunur. Üreticinin belirlediği Wi-Fi kartları dışında kesinlikle kart kullandırtmaz, hata verir bilgisayar açılmaz.

Nasıl engellerim?

Bunun için 2 yol var;

1.si takacağınız Wi-Fi kartının donanım kimliğinin değiştirilmesidir ki çok uğraştırıcıdır ve garanti çözüm sunmaz, her iki Wi-Fi kartınında dilinden anlamak gerekir.
2.si ise BIOS'ta bulunan whitelist regionlarının (bölgelerin) atlama yaptırılmasıdır ki bende size bunun için destek sunmak istiyorum.

Maalesef test edebileceğim cihazım olmadığı için şimdilik G50-70 ile Z50-70'e destek veriyorum. Test imkanında onlar için de yardım edeceğim.

Neden kaldırıyoruz diye soracaksanız, macOS kurarken uyumsuz olan Wi-Fi'nin değiştirilmesi gerekmektedir lakin whitelist engeliyle karşılaşılmaktadır. Bunu kaldırıp istediğiniz Wi-Fi kartı ya da EGPU'yu takabilirsiniz (sadece Lenovo Z50-70 ve G50-70).
Bu konu altında talebinizi ve sistem özelliklerinizi belirtmeniz dahilinde yardımcı olacağım.

Selamlar arkadaşlar.

Birkaç gündür kendi iki cihazımda test ettiğim BIOS'da bulunan lanet olası, Wi-Fi kartı değiştirmemizi engelleyen veya eGPU takmanızı engelleyen BIOS'unuzda bulunan whitelist ismini verdiğimiz yazılımı kaldırıyorum lakin şu anda sadece 2 cihazımda test edebildiğim için bu cihazlar için destek vereceğim.

Whitelist nedir?
Genellikle 4.nesil laptoplar ve sonrasında bulunur. Üreticinin belirlediği Wi-Fi kartları dışında kesinlikle kart kullandırtmaz, hata verir bilgisayar açılmaz.

Nasıl engellerim?

Bunun için 2 yol var;

1.si takacağınız Wi-Fi kartının donanım kimliğinin değiştirilmesidir ki çok uğraştırıcıdır ve garanti çözüm sunmaz, her iki Wi-Fi kartınında dilinden anlamak gerekir.
2.si ise BIOS'ta bulunan whitelist regionlarının (bölgelerin) atlama yaptırılmasıdır ki bende size bunun için destek sunmak istiyorum.

Maalesef test edebileceğim cihazım olmadığı için şimdilik G50-70 ile Z50-70'e destek veriyorum. Test imkanında onlar için de yardım edeceğim.

Neden kaldırıyoruz diye soracaksanız, macOS kurarken uyumsuz olan Wi-Fi'nin değiştirilmesi gerekmektedir lakin whitelist engeliyle karşılaşılmaktadır. Bunu kaldırıp istediğiniz Wi-Fi kartı ya da EGPU'yu takabilirsiniz (sadece Lenovo Z50-70 ve G50-70).
Bu konu altında talebinizi ve sistem özelliklerinizi belirtmeniz dahilinde yardımcı olacağım.

Zamanında Z510 cihazımda yabancı forumlardan yardım istemiştim ama onlar para yoksa iş yok demişlerdi.

Zamanında Z510 cihazımda yabancı forumlardan yardım istemiştim ama onlar para yoksa iş yok demişlerdi.
Ama ben farklıyım para yoksa işte var.

Oradaki pythonic2016 yani Dudu2002 isimli arkadaş Ukraynalı ve terbiyesizin teki. 1 ay önce mod istemişim hala dönecek sövmemek için kendimi zor tutuyorum.

BIOS sürümünüz nedir ? 9BCN ile başlıyorsa bir ihtimal yardım edebilirim.

Ama ben farklıyım para yoksa işte var.

Oradaki pythonic2016 yani DUDU2002 isimli arkadaş Ukrayna'lı ve terbiyesizin teki. 1 ay önce mod istemişim hala dönecek sövmemek için kendimi zor tutuyorum.

BIOS sürümünüz nedir? 9BCN ile başlıyorsa bir ihtimal yardım edebilirim.

Teşekkür ederim hocam bu tutumunuz taktir edilmeli cidden. Cihaz artık elimde yok ama elimde şu an Alienware 17 R4 modeli var. BIOS'u eski sürüme döndürmenin yollarını arıyorum yabancı forumlarda denediğim hiçbir yöntem işe yaramadı. Undervolt kitledikleri için cihaz deli gibi ısınıyor. Kendim de cihazı bozmak istemediğim için çok zorlamadım çünkü fazla eski sürüme dönünce Dell BIOS üzerinden işlemciyi yakıyor diye duydum. Doğruluk payını bilemiyorum ama riske atmak çok mantıklı değil.

Bence yine de yaptığın aşamaları anlatabilirsin :)
Şu anda sadece bir BIOS sürümü üzerinde çalışmaktayım. Diğerlerini de öğrenince inşAllah anlatacağım lakin önceliğim çalışan başarılı bir örnek görmek ve göstermek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı