BIOSTAR A320MH sistemde kulaklıktan fiziksel çıt sesi geliyor

Fiechter

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Bilgisayarımda, internette araştırarak çözümünü ve sorunun neden kaynaklandığını bile bulamadığım bir sorunum var. Bilgisayarıma yalnızca ama yalnızca çift slot RAM taktığımda bazı işlemler yaparken kulaklığıma çıt çıt benzeri sesler geliyor. Bu sesler fiziksel olarak geliyor çünkü seslerin yoğun olduğu bir anda video kaydı aldım ve kayıtta bu sesler yoktu. RAM'leri tıpatıp aynı 2 marka, farklı 2 marka şeklinde bile denedim. Ve frekans, CL, DDR vb. gibi değerleri aynı olacak şekilde uygun seçtim. Bu sesin hangi işlemlerde geldiğini tam net olarak belirleyemiyorum ama belirli olan bazı durumlar var. Masaüstünü yenilediğimde minik şekilde geliyor, Discord'da canlı yayın açtığımda bolca geldiği oluyor, Spotify'da sanatçı ve müzik profillerini gezerken geliyor ek olarak bu şarkıların fotoğraflarını açtığımda da geldiği oluyor ve bazı oyunlarda yoğun olarak geldiği de oldu. Farklı kulaklıklar ile denedim bu ses farklı kulaklıklarda da mevcut fakat Bluetooth kulaklık ile bağlandığımda bu ses gelmiyor. Kulaklığımı kasamın farklı USB girişlerinde de kullandım değişen bir şey olmadı. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Bu sorunu nasıl çözebilirim? Sıradan bir şekilde kulaklığımı USB aracılığıyla kasamın önündeki (veya arkasındaki) USB girişlerine bağlıyorum. RAM frekansı değiştirmeyi denedim fakat maalesef bir etkisi olmadı. Farklı slotlarda tüm kombinasyonlarda farklı ve aynı RAM'lerle denedim. Faydası olmadı. Bu problemi 3 farklı evde de yaşadım. Anakartım BIOSTAR A320MH, güç kaynağım 650W 80+ Bronze, ekran kartım GTX 1050 Ti ve işlemcim Ryzen 5 5500.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…