Merhaba BIOSTAR anakartım var ve Secure Boot'u açamıyorum fakat sistem yapılandırması seçeneklerine girdiğimde önyükleme kısmında güvenli önyükleme seçeneği kapalı, bunu açık hale getirirsem Secure Boot açılmış olur mu?
Bu ayar enable ise açıktır.
Bende BIOS'ta kapalı ve durum bu.BIOS'ta enable ama açık değil sizde sistem yapılandırmasındaki güvenli önyükleme tiki açık mı?
Bende BIOS'ta kapalı ve durum bu.
Eki Görüntüle 1683583
Şimdi BIOS'tan açtım ama Windows'ta kapalı görünüyor. Enteresan.
Bu komutu PowerShell'de yazınca da anlaşılıyormuş. False devre dışı demek.
confirm-securebootuefı
Kontrol amaçlı.Bunu mu yazmak lazım yoksa açık mı değil mi diye bakma komudu mu bu
Regedit ayarlarından yaptım. PC'yi restart yaptıktan sonra yine eski ayara döndü.
Kontrol amaçlı.
BIOS'ta açık ama komutla kontrolde kapalı (false) diyor.
Eki Görüntüle 1683598
Acaba Windows'u bu ayar açıkken mi sıfırdan kurmak gerekiyor?
Bu ayarın Windows'ta kapalı olması Windows'un kurulumunda bu ayar kapalı olduğu için olabilir mi?
Benim işimi gördü açıkçası. Eğer bulunuyorsa denemenizi öneririm. Bir sıkıntı çıkartırsa eski hâline döndürebilirsiniz.Bende other OS gibi bir seçenek olduğunu hatırlayamadım ama bilemedim o ayarı açmalı mıyım ki.
Bende işe yaramadı hocam.Benim işimi gördü açıkçası. Eğer bulunuyorsa denemenizi öneririm. Bir sıkıntı çıkartırsa eski hâline döndürebilirsiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.