BIOSTAR B450M-H sistem için uygun SSD tavsiyesi

Bütçe
1900
Hocam bende Turbox'un var zaten SATA'sı üstten bakabilirsiniz.
Bir önceki konuda benim bilgimle dalga geçip kendinizin Turbox kullanması bayağı ironik oldu. 🙂

Neyse, Samsung 970 Evo Plus alınabilir dediğim gibi. Anakartınıza da uyumlu, uyumlu olup olmadığını da sormuşsunuz.

970 Evo Plus daha iyi olur. 980'de DRAM yok.

Bir önceki konuda benim bilgimle dalga geçip kendinizin Turbox kullanması bayağı ironik oldu. 🙂

Neyse, Samsung 970 EVO Plus alınabilir dediğim gibi. Anakartınıza da uyumlu, uyumlu olup olmadığını da sormuşsunuz.

970 EVO Plus daha iyi olur. 980'de DRAM yok.

Şu anki SSD'imde Adata olan çok hızlı gitmiş disk sağlığı oondan drop yaşıyorum ve 20 GB Windows alanım var o yüzden 1TB alacağım tamamdır dediğinizi alırım.

Sağlığın pek de bir önemi yok aslında, %0 olsa dahi kullanmaya devam edebilirsiniz. Drop sorununun kaynağının SSD olduğundan kesin emin misiniz? Farklı bir şeyden kaynaklı da olabilir.

970 Evo Plus'tan da tam performans alabilirsiniz.
Emin değilim ama windows alanı azalınca biliyorsunuz ki disk kırmızıya yakın olduğu zaman droplar başlıyor yetersizlikten dolayı o yüzden değişirsem birşey olabilir diye düşünüyorum. Bizim burda elektriklerde ayda 3-4 kez gelip gidiyor PSU'dada sorun olup olmadığını düşünmedim değil ama psu drop yapar mı ?

16 GB RAM yeterli evet. Sorunun kaynağı kesinlikle donanımsal ve şu bileşenden kaynaklı diyemeyiz drop sorunu için. Yazılımsal da olabilir donanımsal da. Kendimden örnek vereyim, AMD sürücü kaynaklı drop sorunu yaşadım 🙂

Ekran kartım INNO3D RTX 3060 ekran kartındada sorun olsa ekrana görüntü gelmezdi haksız mıyım?

Ekran kartım INNO3D RTX 3060 ekran kartındada sorun olsa ekrana görüntü gelmezdi haksız mıyım?

Bu mantıkla gittim ve geriye 20 GB alanı kalan M.2 SSD'im geldi :D

Bu mantıkla gittim ve geriye 20 GB alanı kalan M.2 SSD'im geldi :D

Gelebilir. Arızasına göre değişir.

Elindeki diskte DRAM olmadığından 50 GB civarı boşluk bırakman iyi olur. Bayağı hız düşürebiliyor DRAM olmayan diskler dolmaya yakın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı