Çözüldü BIOSTAR B650MP-E Pro'da Venom EXPO 6000MHz RAM 3600 MHz'de çalışıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

villainx

Centipat
Daha fazla  
Merhaba bugün bir sistem topladım.
BIOSTAR B650MP-E Pro anakart.
7500F işlemci.
Ve anakart 6000 MHz desteklediği için Patriot 32 GB(2x16) Viper Venom EXPO 6000MHz CL30 DDR5 RAM'lerini aldım.

BIOS Update attım, her BIOS'tan bir şey değiştirdiğimde bilgisayar 5 dakika geç açılıyor. EXPO profili açık ancak ne yaparsam yapayım RAM frekansı 3600 MHz de çalışıyor.
Çözümünü bilen varsa bilgilendirirse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam MHz değerleri düzeldi mi? Ben de aynısını alacağım sorun var mı?

Hocam BIOS ayarı değiştirdiğimde PC geç, ilk seferinde geç açılıyor, 5 dakika bekletiyor. İlk kurduğumda da öyleydi. Bilgisayar acaba bozuk mu diye tribe sokmuştu.
RAM frekansı evet düzeldi ama EXPO ile değil, kendim manuel, freakansı BIOS üzerinden değiştirdim.
Son düzenleme:
Hocam MHz değerleri düzeldi mi? Ben de aynısını alıcam sorun var mı?

Hocam MHz değerleri düzeldi mi? Ben de aynısını alacağım sorun var mı?

Hocam BIOS ayarı değiştirdiğimde PC geç, ilk seferinde geç açılıyor, 5 dakika bekletiyor. İlk kurduğumda da öyleydi. Bilgisayar acaba bozuk mu diye tribe sokmuştu.
RAM frekansı evet düzeldi ama EXPO ile değil, kendim manuel, freakansı BIOS üzerinden değiştirdim.

Çözüm
Şu an nasıl calışıyor sistem? Sizin sistemi tam olarak yazabilir misiniz? Bende alacağım referans olsun banada

Anakart dısında Ryzen 5 7500F.
Viper Venom 6000MHz 32 GB RAM 16x2.
Galax RTX 4070 Super.

Şu an memnunum, sadece anakart biraz tribe sokmuştu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…