Çözüldü BIOSTAR B650MT BIOS Update sırasında USB çıkarıldıktan sonra sistem açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ezFatih

Decapat
Daha fazla  
BIOSTAR B650MT anakartım var. BIOS'u güncelleyecektim, USB'yi seçtim. Güncelleme yapılırken "removing" yazdı, ben de USB'dekiler silinecek sanıp USB'yi güncelleme sırasında çıkardım ve bilgisayar şu an çalışmıyor. BIOS pilini çıkarıp taktım, bu sefer de DRAM ışığı yanıyor. RAM'leri çıkarıp taktım, bir şey değişmedi. BIOS Update tuşuna bastım, bir şey olmadı. Ne olursunuz, yardımcı olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl yapabilirim? Bir de bunu normal tamirciler yapabilir mi?

Benim anakartımda böyle bir tuş var, orada yazanı yaptım ama LED falan yanmadı.

Bir de böyle bir şey buldum IPC Manufacturing, Industrial PC Motherboard Manufacturers - BIOSTAR.
Bunu nasıl yapacağım?

Dosya Ekleri

• IMG_20250730_111536.jpg
    145,3 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
Artı -1 Eksi
Hocam kusura bakmayın işe gittiğim için dediğinizi deneyemedim. Ancak https://www.biostar.com.tw/upload/Manual/Smart_bios_sop/Smart_bios_update_UBU.pdf
Bu bağlantıdakileri denemiştim fakat sonuç vermedi. Denilen gibi flashı FAT32 şeklinde biçimlendirdim bıosubu'yu flasha attım ve BIOS dosyasının adını PSPBIOS.bin yaptım. Flashı güç tuşu kapalıyken taktım ve sonrasında güçü açıp BIOS Update tuşuna 5 saniye bastım. Ancak bir şey olmadı.

GameGaraj'la konuştum garanti kapsamında dedi tamir edeceklermiş ama beklemem gerekecek o kötü onun harici çözüldü sorunum.

Son düzenleme:

Dostum rehberi tam olarak okudun mu?

Dostum rehberi tam olarak okudun mu?
O kadar çok okudum ki neredeyse ezberledim. Bir sürü kez denedim. İlk bir kaç yapışımda yanlış yapmışım ama sonrasında doğru şekilde de bir çok kez denedim. Detaylı olarak yaptıklarımı yazıyorum.

Öncelikle flashı FAT32 formatında biçimlendirdim. Sonrasında flasha, Biostar'ın resmi sitesinden indirdiğim BIOSBUNEW.zip dosyasını ayıkladım ve beni oku notundaki yazıya göre işlemcime uygun olan BIOSUBU.bin dosyasını flashıma aktardım. Güncel bios sürümünü indirip biosun adını PSPBIOS.img olarak değiştirip flasha aktardım. Flashı bilgisayarın güç tuşu kapalı konumdayken gerekli porta taktım. Güç tuşunu açıp anakartın üzerindeki BIOS UPDATE yazılı tuşa basılı tutup ardından bilgisayarın güç tuşuna bastım ve yaklaşık 5 saniye sonra bios update tuşuna basmayı bıraktım. Normalde bunları yaptıktan sonra biosun güncellenmesi ve sonrasında anakartın sistemi kapatıp 3-5 saniye sonra yeniden başlatması ve bios ekranının gelmesi gerekiyordu. Fakat bende bunların hiçbiri olmadı anakartta yanan tek led DRAM lediydi onun haricinde hiçbir led yanmadı.

Attığım rehberde öyle bir şey yazmıyor. Rehberi düzgün okuyup tekrar dene.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…