Çözüldü BIOSTAR B650MT BIOS Update sırasında USB çıkarıldıktan sonra sistem açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ezFatih

Decapat
Daha fazla  
BIOSTAR B650MT anakartım var. BIOS'u güncelleyecektim, USB'yi seçtim. Güncelleme yapılırken "removing" yazdı, ben de USB'dekiler silinecek sanıp USB'yi güncelleme sırasında çıkardım ve bilgisayar şu an çalışmıyor. BIOS pilini çıkarıp taktım, bu sefer de DRAM ışığı yanıyor. RAM'leri çıkarıp taktım, bir şey değişmedi. BIOS Update tuşuna bastım, bir şey olmadı. Ne olursunuz, yardımcı olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten anlattığım senin attığın rehberdekiler değil BIOSTAR'ın kendi sitesindeki şeyler. Senin attığını yapmıştım ve çalışmamıştı. Zaten seri olarak farklılar.

Düzgün yapamıyorsun demek ki. Sen iyisi servise gönder.

BIOS'u uçurmuşsun sanırım.
BIOS'u buradan indir Rufus ile USB'yi FAT32 MBR olarak formatla.
Windows da dosya uzatılarını aç bu önemli BIOS dosya ismi pspbıos. Img olmalı rehbere göre. İşlemcine uygun BIOS'unu. BIN doyasını BIOSTAR'ın sitesinden USB'ye aktar. Smart BIOS bu yüzden çalışmıyor olabilir, kolay gelsin.

Son olarak USB'yi yanlış yere takmışsın o yüzden olmuyor, resimde gösterilen yere tak.

Not: USB BIOS flashback yapılırken yani PC kapalı halde iken sadece Smart BIOS button tuşuna basacaksınız ve bekleyeceksiniz aynı anda güç tuşuna basarsanız işlem başlamaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet bunu çokça kez okudum. Öncelikle bu rufusla yazdırılan bir şey değil. Sonrasında ise usbyi her porta takıp denedim. Rehberde güç tuşuna da basılması gerektiğini söylüyor ama merak etmeyin ben basarakta, basmadan da denedim. Ben çok fazla denedim, her türlüsünü denedim ve hiçbirinden sonuç alamayınca garantiye yolladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…