Biostar G41D3C Uyumlu RAM Önerisi

legolas340

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Tercüman
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle sistemim:
  • Anakart: Biostar G41D3C
  • İşlemci: Intel Pentium Dual Core E5700 3.0 GHz
  • Ekran kartı: HIS ATI Radeon HD 5770
  • Ram: 1333 MHz 2 GB
Sorunum ise bilendenal.com üzerinden yetkili birisine anakartım için hangi RAM' in anakartım için uygun olduğunu sordum ve o da bana sadece Transcend marka RAM'lerin uyumlu olduğunu söyledi ve şunu da ekledi "Sisteminiz ile uyumlu olarak Transcend bellek kullanılmasını önereceğiz. Şu anda standart üretimde bulunan diğer marka bellekler çip yapısından ötürü sisteminiz ile uyumlu değildir."

Kafama takılan soru ise adamın dediği gibi sadece Transcend marka RAM mi kullanabilirim yoksa diğer markalar da olabilir mi?

yardım

Ana kartın modellini internetden araştırdım. DDR3 kullanıyor. Sanırım 8GB ve 1333 mhze kadar destekliyor. Marka olayı tamamen fasa fiso istediğin marka çalışır. Herhangi bir DDR3 RAM çalışıcakdır. Tabi 1600 mhz alır isen ana kartından dolayı 1333 mhz de çalışacakdır. 2GB şuan için çok az. Bence 2x4 GB veya tek bir 8 GB DDR3 ram al. 1333 mhz olmasada olur. 1600 de alsan 1333 mhz de çalışıcakdır. Tabi bu senin verdiğin ana kart modellinin baktığım siteye göre böyle.

Ana kartın modellini internetden araştırdım. DDR3 kullanıyor. Sanırım 8GB ve 1333 mhze kadar destekliyor. Marka olayı tamamen fasa fiso istediğin marka çalışır. Herhangi bir DDR3 RAM çalışıcakdır. Tabi 1600 mhz alır isen ana kartından dolayı 1333 mhz de çalışacakdır. 2GB şuan için çok az. Bence 2x4 GB veya tek bir 8 GB DDR3 ram al. 1333 mhz olmasada olur. 1600 de alsan 1333 mhz de çalışıcakdır. Tabi bu senin verdiğin ana kart modellinin baktığım siteye göre böyle.

Cevabın için çok teşekkür ederim kardeşim peki sence performans açısından 1600 mhz almak mı daha sağlıklı olur yoksa 1333 mhz mi ? Çünkü sen dedin ya 1600 mhz alsan bile 1333 mhz de çalışacak o zaman bence 1333 mhz almak daha mantıklı çünkü sonuçta arada 1600 mhz ile 1333 mhz ram lerin arasında fiyat farkı da var

Kardeşim bir sorum daha var benim işlemcimin FSB si 800 mhz destekliyor anakartım ise 1333 mhz e kadar destekliyor ve almak istediğim ram ise 133 mhz peki bu uyum nasıl olacak işlemcim sadece 800 mhz destekliyor cevaplarsan çok sevinirim.

Ramin performans desteği işlemci ile değil ana karta bağlı. Eğer işlemci zaten yüksek hızları desteklemese o zaman yüksek hızları destekleyen ana kart olmazdı. FSB nin ne olduğunu bilmiyorum. Sen DDR 3 1333 MHZ RAM alsan çalışır 1600 MHZ de alsan çalışır sadece 1333 MHZ hızında çalışır. Tabi illaki istisnalar vardır.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı