Çözüldü BIOS'u kaydedip çıktıktan sonra görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CptChivas

Hectopat
Katılım
20 Aralık 2018
Mesajlar
533
Çözümler
4
Bilgisayar ile 6-7 saat gibi bir süre oyun oynadım bir problem yoktu. Yeniden başlattım ve açılmadı, görüntü gelmedi. Ben de BIOS pilini çıkarıp taktım ve fotoğraftaki ekran geldi. Oradan F1 tuşuna basıp biosa erişebiliyorum bir sorun yok. Ancak BIOS'u kaydedip çıktığımda hiçbir şekilde görüntü alamıyorum. Sebebi nedir acaba?

Sistemim:
  • Anakart: MSI Z68A-G43
  • İşlemci: i7-2600K
  • Ram: 4x4 GB GSKİLL RİPJAWSZ DDR3 CL9
  • PSU:FSP 500 60AHBC

9F32D272-674E-4DAA-B004-D6042D3C5CF4.jpeg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorununun ne ekran kartıyla ne BIOS piliyle ne de UEFI ile bir alakası yok. Sistemin CMOS'a düzgün kayıt yapamıyor. Bu yüzden BIOS ayarlarını kaydedince görüntü gidiyor. Sistemin yeniden başlatınca bozuk CMOS ayarlarını okumaya çalışıyor. Pili söktüğünde CMOS sıfırlanır. Bu durumda sistemin BIOS'un optimal ayarlarına göre açılır ve bu optimal ayarlara göre CMOS kayıtlarını oluşturur. BIOS ayarlarını kaydet dediğinde görüntü gidiyorsa bunun CMOS pili, UEFI, ekran kartı temassızlık v.s. ile bir alakasının olması mantıksız. Çünkü F2 basınca sistemim zaten sorunsuz bir şekilde açılıyor diyorsun. Sorunun CMOS da. Çok düşük bir ihtimal BIOS'unun yeniden yüklenmesi sorunu düzeltebilir. O da belki! Anakartını tamire gönder.
.
Görüntü gelmiyor "cable not connected" diyor ekran kartını ve bios pilini çıkarıp vga kablosunu anakarta takınca biosa giriyor ama bunları geri takınca cable not connected diyor biostane yapmam gerekiyor bilmiyorum
 
Bilgisayar ile 6-7 saat gibi bir süre oyun oynadım bir problem yoktu. Yeniden başlattım ve açılmadı, görüntü gelmedi. Ben de BIOS pilini çıkarıp taktım ve fotoğraftaki ekran geldi. Oradan F1 tuşuna basıp BIOS'a erişebiliyorum bir sorun yok. Ancak BIOS'u kaydedip çıktığımda hiçbir şekilde görüntü alamıyorum. Sebebi nedir acaba?

sistemim:
  • Anakart: MSI Z68A-G43
  • İşlemci: i7-2600K
  • RAM: 4x4 GB G.Skill ripjawsz DDR3 CL9.
  • PSU: FSP 500 60AHBC.

Eki Görüntüle 461823

Hocam lütfen BIOS nasıl yeniden yüklenir anlatır mısınız yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum.
 
Hocam lütfen BIOS nasıl yeniden yüklenir anlatır mısınız yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum.
Konudaki anakart model için uygun bir çözüm bulmuştum. Konudaki anakartın sitesinden BIOS dosyasına eriştim. BIOS dosyası "exe" formatında olmasından dolayı, işletim sistemi açık iken dosyayı çalıştırarak BIOS güncelleme işlemi yapmıştım. Ancak en güncel sürümde olduğundan dolayı ilk adımda bir önceki sürümü yükleyip daha sonra da en güncel sürümü tekrar yükleyerek sorunu çözmüştüm. İlk etapta sorunun arızalı BIOS çipinden kaynaklı olduğunu düşünmüştüm. Ancak sanıyorum ki yazılımsal bir hata olmasından dolayı bu sorun bu şekilde çözüldü. Sizin sisteminizdeki sorunun tayini için yeni bir konu açmanızı tavsiye ederim.
 
Aynı sorun bende de oluyor CPU ve RAM frekanslarını değiştirdikten sonra ekran gelmiyor sıfırlayınca geliyor bazen ayarları kaydediyor açılıyor bazen açılmıyor sorun nedir yardımcı olabilir misiniz?
 

Geri
Yukarı