BIOS'umda Secure Boot ayarı yok ne yapmalıyım ?

Berkaym

Hectopat
Daha fazla  
Resim 2.jpg Resim 3.jpg Resim 4.jpg Resim 5.jpg Resim1.jpg
Merhaba arkadaşlar, ben sizin MacOS Sierra kurulum rehberinizden ve Dual Boot videonuzu izleyerek öğrendiklerimi uygulamaya çalıştım. Mac OS Sierra kurmak istiyorum windows 10 yanına ancak bios ayarını geçemedim. Secure boot seçeneği benim bios da bulunmuyor. Rehberde gösterildiği gibi usb oluşturdum, harddiskimden 200GB bölüm ayırdım ve HFS+ olarak biçimlendirdim. Buraya kadar her şey yolunda gitti ancak bios ayarını yapamadığım için bir sonraki aşamaya geçemiyorum. Bios umun menü resimlerini ekliyorum ve müsait olduğunuzda yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim emekleriniz için.

Son düzenleyen: Moderatör:
@claus Merhabalar legacy diye bios da bir seçenek göremedim. Bios da güncelledim @Neptunmavisi tavsiyesi ile ancak bu sefer AHCI seçeneğinin olduğu bölüm de gitti. Sorunum yukarıda yazdığım gibi bios ayarlarımda secure boot: enable diye bir bölüm yok. Böyle bir başlık bile yok. Resimleri ekledim yukarıda, Bu aşağıdaki de bios güncellemesinden sonraki boot sekmesi görüntüsü. Sürüm yükleme kısmına gelemedim henüz bios dan secure boot u açamadığım için.
macOS Sierra Güncel Kurulum İmajı
bu başlıktaki laptop linkinden indirdiğim sierra kurulumu yapmak niyetindeyim.
image1.JPG

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak BIOS'a gir ve F9 ile optimezed defaults yap.
USB configuration sekmesinden Legacy USB support Enabled yapıp dene.
Farklı USB portu ile dene ve kurulum yapıtığın USB 2.0 var ise onunla dene.
Olmaz ise UEFI boot disabled olarak dene. Bunları farklı kombinasyonlar ile dene.

@claus 'un dedikleri tamamen doğru, dediklerini uygula.

Fakat şuda var, Sierra boot etmeyi bende bir çok kombinasyon denememe rağmen başaramadım. Siz en iyisi El-capitan veya Yosemite kurun, eski sürüm diye bir şey yok, kurarsın güncellersin al sana güncel sürüm olur. Sierra bir türlü boot edemedim, El capitan bir türlü stabil çalışmadı, Niresh diye bir geliştirici var, Hackintosh.com'un sahibi olsa gerek, Stabil Macos distro'ları inşa edip sitesinde dağıtıyor. Benim bilgisayarda bir tek Niresh Yosemite stabil çalışmıştı. Onu deneyebilirsin, Torrentle indiriyorsun. Niresh's Yosemite with AMD & Intel ISO & USB

Bios güncelleme faydalı bir işlemdir, Bazı menülerinin kaldılırmış olması, ek menülerin getirilmiş olması gayet normaldir. Hangi Mac sürümü olursa olsun bir türlü UEFI biçiminde kuramadım, Disk'ini GPT olarak biçimlendirebilirsin bunda sorun yok, Fakat anca Legacy mod'da kurulabiliyor.

Tekrar merhaba, biosta öyle bir ayar sekmesi bulunmadığı için kuruluma geçemedim. Kadıköy Yazıcıoğluna gittim dün ve sormadığım yer neredeyse kalmadı ancak yapamadılar. Termal macunları yenilettim fan temizliği yaptırdım ve mac os serüvenim maalesef başlayamadan bitti. Yine de başka denemediğim bir yöntem önerilirse tekrar deneyebilirim. Teşekkürler.

Tekrar merhaba, biosta öyle bir ayar sekmesi bulunmadığı için kuruluma geçemedim. Kadıköy Yazıcıoğluna gittim dün ve sormadığım yer neredeyse kalmadı ancak yapamadılar. Termal macunları yenilettim fan temizliği yaptırdım ve mac os serüvenim maalesef başlayamadan bitti. Yine de başka denemediğim bir yöntem önerilirse tekrar deneyebilirim. Teşekkürler.
UEFI özelliğinizi kapattığınızda otomatik olarak arkaplanda "Secure Boot" kapanacaktır diye düşünüyorum. En azından karşıma çıkan bu tarz bioslar üzerinde durum buydu.

UEFI özelliğinizi kapattığınızda otomatik olarak arkaplanda "Secure Boot" kapanacaktır diye düşünüyorum. En azından karşıma çıkan bu tarz bioslar üzerinde durum buydu.
Teşekkür ederim öneriniz için ancak ikinci ekran görüntüsünde görülebileceği gibi bios güncellemesinden sonra UEFI seçeneği de biostan kayboldu. Raw dosyasını usb den takıyorum, başlangıçta esc basarak boot options çıkarttım, bu sırada usb mi de gördü bütün usb lotları usb 3 olmasına rağmen ancak simsiyah ekranda kalıyor seçtikten sonra. Bu aşamada clover açılması gerekiyor sanırım ancak uzunca beklememe rağmen bir şey olmadı.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı