BIOS'un Güncelliği Nasıl Kontrol Edilir?

bekotugi12

Hectopat
Daha fazla  
Windows 10 ISO dosyasını indirdim, gerekli programlarım Rufus vb. hazır halde ama sanırım yanlış şekilde USB'ye yazdırdığım için format atamıyorum. BIOS'un nesline göre seçilmesi gerektiğini öğrendim ama BIOS'un eski mi yeni mi olduğunu bilecek kadar donanım bilgisine sahip değilim. E6700 işlemciye sahibim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart modelini Google'da arattığınızda üretici sayfası çıkıyor ve Destek bölümünden güncel BIOS'a erişebiliyorsunuz.

Eski anakartlarda durum biraz daha meşakkatli olabiliyor. Eğer eski bir anakarta sahipseniz model bilgisi ile birlikte yeni bir konu açıp güncel BIOS dosyasını isteyin.

Windows 10 ISO dosyasını indirdim, gerekli programlarım Rufus vb. hazır halde ama sanırım yanlış şekilde USB'ye yazdırdığım için format atamıyorum. BIOS'un nesline göre seçilmesi gerektiğini öğrendim ama BIOS'un eski mi yeni mi olduğunu bilecek kadar donanım bilgisine sahip değilim. E6700 işlemciye sahibim.
USB belleği MBR modunda yazdıracaksınız. GPT, UEFI sistemlerde kullanılır. Sisteminizde UEFI olmadığından MBR kuracaksınız.

Anakart modelini Google'da arattığınızda üretici sayfası çıkıyor ve Destek bölümünden güncel BIOS'a erişebiliyorsunuz.

Eski anakartlarda durum biraz daha meşakkatli olabiliyor. Eğer eski bir anakarta sahipseniz model bilgisi ile birlikte yeni bir konu açıp güncel BIOS dosyasını isteyin.

USB belleği MBR modunda yazdıracaksınız. GPT, UEFI sistemlerde kullanılır. Sisteminizde UEFI olmadığından MBR kuracaksınız.
İyi günler benim bi sıkıntım var bios güncelleme yapmak istiyorum çünkü şuanki biosumda mavi ekranlı ve ayarlaması klavyeden ben güncelliyip maus da kullanabileceğim bi biosa nasıl geçebilirim ? bios özelliğim dell inspiron 3542 i7 ghz (2.00) leptop gt840m 4 gb ram ssd 120gb 530x540 okuma yazma yardım ederseniz çok sevinirim :) hoca derste anlatırken aklım başka yerdeydi pek dinliyemedim dikkatimi çeken bi yerde fan hızını arttırmak oldu oc yapmak için güncellemiycem tabiki :) şimdiden teşekkürler

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı