Bir anakartta en fazla kaç M.2 SSD yuvası olur?

Makaleler
49
Merhaba,

Ben bir şey sormak istiyorum. Anakartta en fazla kaç M.2 destekli kaç yuva bulunur?

Bir de Akakçe sitesinden M.2 SSD'lere baktım ama 8 TB'den fazla gözükmüyor. Bunun sebebi nedir?

Son olarak 2 tane M.2 slotu bulunursa, ikisine de 8 TB takılabilir mi? Fakat dediğim gibi 8 TB'den üstünü bulamadım. Daha üstü var mı?

İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Z veya X serilerinde 3 tane oluyordu sanki, bazılarında 4 de olabilir. Ancak PCI genişleme slotlarına da ekstrada M2 SSD takabiliyoruz dönüştürücü ile.

Anakartta 4 tane olsa, 2 PCI slota da 2+2= 4 tane takılsa muhtemelen 8 M2'ye kadar çıkartılabilir.8 TB'den 64 TB M2 SSD olabilir gibi :)

Ama kimsenin bunu yaptığını sanmıyorum. Yani 100 bin lirayı rahatlıkla geçer sadece SSD masrafı.

8 TB M2 fiyatlarını bilmiyorum ama hâlâ yaygın değiller. 4 TB'leri görüyorum bazen, 12-13 bine alınabilirler bence. Ama 8 TB'ler pek mantıklı değil gibi normal kullanıcı için.

8 TB M.2 fiyatlarını bilmiyorum ama hâlâ yaygın değiller. 4 TB'leri görüyorum bazen, 12-13 bine alınabilirler bence. Ama 8 TB'ler pek mantıklı değil gibi normal kullanıcı için.

8 TB'yi kimler kullanabilir çok merak ettim. :) Oyun oynayan birisine 2 TB bile yeter diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı