Bir anda Etnhernet kablosu ve USB Portları çalışmamaya başladı

The Conqueror

Hectopat
Dün herhangi bir problem yokken CS oynayıp yayın izliyordum. ardından ise oyun açıkken uyumuşum.
Uyandığımda bilgisayarımın internet bağlantısı olmadığını elimi Mouse'a attığımda da mouseun çalışmadığını fark ettim.
Ben de bilgisayarı yeniden başlattım ve ev internetinin gittiğini düşünüp modemi de kapatıp açtım.
Bilgisayarım açıldığında mouseun da klavyenin de ara ara tutukluluk yaptığını ve de donduğunu, klavyenin ışıklarının kafasına göre yanıp söndüğünü fark ettim. (Klavye Logitech G103 4 yıllık).
Ethernet kablosu ise çalışmıyordu ben de Wi-Fi'ye geçtim. Wi-Fi'de herhangi bir problem yok.
Daha sonra internetten birkaç çözüm aradım, driverlerini silip tekrar yükledim yetmedi bilgisayara format attım.
(Win 10 yüklüydü tekrar Win 10 yükledim.)
Driver Booster ile driverlerin hepsini kurdum ve Windows Update ile güncellemeleri yaptım fakat herhangi bir değişiklik olmadı.
Yani yaklaşık 12 saat önce çalışan ethernet kablosu, mouse, klavye ve de USB portları şu an çalışmıyor. Bilgisayarım dizüstü bilgisayar fakat ben harici klavye ve mouse kullanıyorum. Hatta internete de kablo ile bağlanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dahili klavye ve mouse da sorun yok.
Arkadaşlar bugün tekrar denedim. Sorunun ne olduğunu anladım. Laptopumun usb portlarında herhangi bir sorun yok. Şarj aletini çıkarttığım zaman yani laptopu şarjdan çıkarttım zaman sorun çözüldü. Şarj aleti takılıyken Ethernet kablosu takılı olmasına rağmen internete bile girmiyor. USB portlarındaki cihazları okumuyor. Ancak şarjdan çıkarınca Mouse klavye ve Ethernet kablosu sorunsuz çalışıyor. Bunun sebebi nedir acaba?
Öğrenciyim, tamirciye verecek param yok yardımcı olursanız çok sevinirim. Sorunun ne olduğu ile alakalı kendi fikrim ise şarj aletinden kaynaklandığı. Şarj aletinin bilgisayara giriş ucunun biraz altında top gibi bir şey var akım koruyucu mu sinyallerden koruyan bir şey mi artık her ne ise ben bilmiyorum sanırım onun bozulması bunlara sebep oluyor olabilir mi? Şarj aletini değiştirsem sorun çözülür mü?

Son düzenleme:
Şöyle söyleyeyim Mouse ve klavye hiç çalışmıyor değil. Yani çalışıyorlar ancak ara ara gidiyor. Oyun oynadığım için bu durum çok can sıkıcı 15-20 dakikada bir 2-3dk kopuyor. Normal bir usb taktığımda sorun yaşamadım çünkü usbde kısa süreli işler hallediliyor. Şarj Aleti orijinal değil.
Şarjdan çıkarttığımda hiçbir sorun kalmıyor çok ilginç.

Dün herhangi bir problem yokken CS oynayıp yayın izliyordum. Ardından ise oyun açıkken uyumuşum.
Uyandığımda bilgisayarımın internet bağlantısı olmadığını elimi fareye attığımda da farenin çalışmadığını fark ettim.
Ben de bilgisayarı yeniden başlattım ve ev internetinin gittiğini düşünüp modemi de kapatıp açtım.
Bilgisayarım açıldığında farenin da klavyenin de ara ara tutukluluk yaptığını ve de donduğunu, klavyenin ışıklarının kafasına göre yanıp söndüğünü fark ettim. (klavye Logitech G103 4 yıllık).
Ethernet kablosu ise çalışmıyordu ben de Wi-Fi'ya geçtim. Wi-Fi'de herhangi bir problem yok.
Daha sonra internetten birkaç çözüm aradım, sürücülerini silip tekrar yükledim yetmedi bilgisayara format attım.
(Windows 10 yüklüydü tekrar Windows 10 yükledim.)
Driver Booster ile driverlerin hepsini kurdum ve Windows Update ile güncellemeleri yaptım fakat herhangi bir değişiklik olmadı.
Yani yaklaşık 12 saat önce çalışan Ethernet kablosu, mouse, klavye ve de USB portları şu an çalışmıyor. Bilgisayarım dizüstü bilgisayar fakat ben harici klavye ve mouse kullanıyorum. Hatta internete de kablo ile bağlanıyorum.

Aynı sorunu harfiyen yaşıyorum bende laptop kullanıyorum ve şarj aletimi değiştirdim ardından birkaç gün sonra USB portlar çalışmamaya başladı her yöntemi denedim ve dün tesadüf eseri laptop şarjda takılı değildi bir an USB portların çalıştığını fark ettim biraz garip bir durum araştırmaya devam edeceğim bir sonuç bulursam sanada söylerim :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı