Bir ay açılmayacak bilgisayar fişi çekilmeli mi?

Şimdiye kadar bir şey olmamış olması, bundan sonra da bir şey olmayacağı anlamına gelmez. Kış ayındayız bir şimşek çakar tüm sistemi döndüğünüzde bozulmuş bulabilirsiniz belli olmaz. Tabii düşük ihtimal bu ama takılı kalınca size bir artısı var mı? Yoksa çek gitsin neyini soruyorsun. :D Geri takması sanki tesisat döşeyecekmiş gibi.

Eski laptopumun bataryası birikti, beklerken BIOS pili bitmişti. Anlayana kadar bayağı uğraştırmıştı. Dedim yine böyle bir problem olur mu, elektriğe bağlı kalması daha mı iyi olur? Ve yine aynı laptop, bu masaüstü PC'yi ben topladıktan sonra, dolapta beklerken kendi kendine bozuldu. Şu an açılmıyor. Bunlar aklıma geldi ve sormak istedim.

Eski laptopumun bataryası birikti, beklerken BIOS pili bitmişti. Anlayana kadar bayağı uğraştırmıştı. Dedim yine böyle bir problem olur mu, elektriğe bağlı kalması daha mı iyi olur? Ve yine aynı laptop, bu masaüstü PC'yi ben topladıktan sonra, dolapta beklerken kendi kendine bozuldu. Şu an açılmıyor. Bunlar aklıma geldi ve sormak istedim.

BIOS pili çok pahalı bir şey değil diye biliyorum eğer yine BIOS pili biterse temin edip kolayca montajlayabilirsiniz eğer oldu da cihazı fişte bıraktınız 1 ay boyunca elektrik hakkında bir sorun oluştu sistemdeki bazı parçalar zarar görebilir 50-100 TL'lik bir pil için sistemin tehlikeye girmesi bana göre mantıksız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı