Hangi aşıyı oldun? 3. doz Sinovac aşısından sonra bende de aynı şikayetler başladı. Normalde kalp rahatsızlığım olmasına rağmen 3. dozdan önce böyle bir sorun yaşamıyordum.
Bende 3 doz sinovac oldum. Bence psikolojik. Biontech olanlarda çarpıntı oldu aşıdan sonra diyor. Ya bişey varsa aşıdan diye kafaya takıyoruz ondan oluyor.
@Bitirici Belki de, ama bu aralar çarpıntıdan çok tekleme var. Kalbimi acıtacak düzeyde hem de. Antidepresan sağ olsun, öyle telaş yapmıyorum. Ama yine de oldukça rahatsız edici.
@Bitirici Belki de, ama bu aralar çarpıntıdan çok tekleme var. Kalbimi acıtacak düzeyde hem de. Antidepresan sağ olsun, öyle telaş yapmıyorum. Ama yine de oldukça rahatsız edici.
Vücudunuzu dinleme ve durumunu izleme gereksinimi duyuyor musunuz günlük yaşantınızda? Somut bir yan etki ve hastalık durumunuz olsa bunlar tahlillerde çıkması gerekir hocam.
Bende 3 hafta önce gittim bu şikayetlere kardiyolojiye bir sıkıntı çıkmadı. Arada hala oluyor. Ama kafaya takmıyorum sonuçta yukarıda biri yazmış tahlillerde çıkardı sıkıntı olsa doktora gittiysen kafaya takma düşündükçe daha çok oluyor.
Anksiyete böyle bir şey işte hocam. Size kendinizi dinlettirir, yaşadığınız etkilere bir somut sebep arattırır. Yeri gelir dünya size yabancılaşır, nefes alamazsınız, ha şimdi öleceğim dersiniz ama hiçbiri gerçekleşmez. İlaç sizi biraz daha normale döndürür ama asıl sorun beyinde. Kalp ritminizi arşa çıkaracak aktiviteler yapmaya çalışın düzenli olarak, sigara kullanıyor musunuz bilmiyorum ama kullanıyorsanız bırakın kendinizi daha iyi hissedersiniz. Kafaya ne kadar çok takıp, bunlara bir hastalık sebebi ararsanız o kadar kötüye gider.
@Bitirici@201189 Evet, ben de fark ettim ki odaklandıkça kötüleşiyor. İlaçlarla beraber kafam biraz dağılmaya başladı. Zamanla geçer mi sizce? Hayat zehir olmaya başladı da...
@Bitirici@201189 Evet, ben de fark ettim ki odaklandıkça kötüleşiyor. İlaçlarla beraber kafam biraz dağılmaya başladı. Zamanla geçer mi sizce? Hayat zehir olmaya başladı da...
@Bitirici Eko çekildiğinde çok bir sorunum yoktu. Muayene gibiydi. Ekodan 1 ay sonra falan böyle olmaya başladı. O kadar kısa sürede yapısal bozukluk oluşabilir mi peki?
@Bitirici Eko çekildiğinde çok bir sorunum yoktu. Muayene gibiydi. Ekodan 1 ay sonra falan böyle olmaya başladı. O kadar kısa sürede yapısal bozukluk oluşabilir mi peki?
Doktor değilim. Ama yapısal sıkıntı doğuştan veya yaşlılıktan olur diye biliyorum. Belki bir de sigara. Bunların hiçbiri yoksa olmaz herhalde. 1 ay çok kısa bir süre yaşlılar için bile yılda bir gelin diyorlar. Sıkıntı olmaz.