Bir bilgisayara 6 monitör bağlanır mı?

omen by evo

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar;
Ekran kartımda 1 HDMI 3 DP çıkışı; anakartımda 1 HDMI 1 DP çıkışı bulunuyor. 6 farklı monitöre ayrı ayrı görüntü verebilir miyim? Analiz için farklı ekranlarda farklı grafikleri açacağım. İkinci bir ekran kartı bağlayıp cross fire mı yapmam gerekir? Yardımcı olur musunuz?
Ekran kartı Zotac 2080 Super.
Anakart MSI Z490 Gaming Edge.
İşlemci 10850k.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar;
Ekran kartımda 1 HDMI 3 DP çıkışı; anakartımda 1 HDMI 1 DP çıkışı bulunuyor. 6 farklı monitöre ayrı ayrı görüntü verebilir miyim? Analiz için farklı ekranlarda farklı grafikleri açacağım. İkinci bir ekran kartı bağlayıp cross fire mı yapmam gerekir? Yardımcı olur musunuz?
İşlemci 10850k.
Yapabilirsin ama bana kalırsa anakart girişlerinden verme görüntü onun yeirne GPU çıkış çoğaltıcı al derim.

Merhaba arkadaşlar;
İşlemci 10850k.
4 tane yarı ayrı yapabilirsin. Çoklayıcı kullanırsan çokladığın tüm monitörler aynı görüntüyü verir. Ayrı bir monitör olmaz. İşlemcin APU mu bilmiyorum. Eğer öyleyse anakarttan da görüntü olabilirsin.

Yapabilirsin ama bana kalırsa anakart girişlerinden verme görüntü onun yeirne GPU çıkış çoğaltıcı al derim.
Benim bildiğim çoğaltıcı kullanılınca aynı ekranı klonlamış oluyorsun. Sonuçta birden fazla ekranı tek bir çıkışa bağlıyorsun. O yüzden özellikle laptop alırken çıkış sayısı önemli. Şu an ki laptopumda 1 HDMI, 1 TYPE C var ve 2 monitörle kullanıyorum. Eğer 3. bir ekran bağlamak istesem yapamamam lazım.

Benim ekran kartımda 5 çıkış var, 5'i aynı anda bağlanıyor ancak en fazla 4 tanesi aynı anda çalışabiliyor. Ekstra monitör için bir ekran kartı daha bağlamam gerekiyor ancak bu noktada driver uyumu önemli.

Mesela main kartım güncel nvidia driver'ı kullanıyor, yanına sırf ekstra ekran için gt710 bağlarsam driver desteği çekildiği için beraber çalışamıyorlar. GT1030 alırsam ancak ekleyebiliyorum yani iki kartın da aynı driver ile çalışması gerekiyor vs. vs. umarım yardımcı olur.

Yani ben ikinci ekran kartımı bağladığımda iki ekran kartında da ayrı ayrı 4'er toplam 8 farklı çıkış alabileceğim değil mi? Cross fire yapmama gerek var mı?

İmkansız değil.

Aynı anda hem GPU hem CPU'dan mı görüntü alabilirim? Ekran kartı anakart üzerindeki çıkıştan görüntü verebilir mi?

Yani ben ikinci ekran kartımı bağladığımda iki ekran kartında da ayrı ayrı 4'er toplam 8 farklı çıkış alabileceğim değil mi? Cross fire yapmama gerek var mı?

Aynı anda hem GPU hem CPU'dan mı görüntü alabilirim? Ekran kartı anakart üzerindeki çıkıştan görüntü verebilir mi?
Eğer işlemcide dahili ekran kartı varsa bu da mümkün anakart çıkışları ile, ekran kartının veya işlemcinin max kaç adet ekranı aynı anda desteklediğine bakmak önemli, benimki 4 ama hepsi 4 olmayabilir.

Eğer işlemcide dahili ekran kartı varsa bu da mümkün anakart çıkışları ile, ekran kartının veya işlemcinin Max kaç adet ekranı aynı anda desteklediğine bakmak önemli, benimki 4 ama hepsi 4 olmayabilir.

Kaç tane desteklediğini nereden öğrenebilirim?
İki ekran kartı mı mantıklı olur? İşlemci dahili ekran kartını kullanmak mı?

Kaç tane desteklediğini nereden öğrenebilirim?
İki ekran kartı mı mantıklı olur? İşlemci dahili ekran kartını kullanmak mı?
Nvidia, Intel ve AMD resmi sitelerinde kart modelinin teknik özellikler kısmında yazar. Hangisi mantıklı olur bilemiyorum benim ihtiyacım kalmadı o yüzden araştırdığımla kaldı zamanında.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı