Bir bilgisayarda iki işletim sistemi olur mu?

WizardTR

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Benim köydeki PC kasamda depolama kağnağı yok. Bu yüzden bende çarşıda aktif kullandığım PC kasamdaki HDD'yi köydeki PC'me takacağım ama çarşıya gittiğim zaman yine çarşıdaki PC'me takacağım. Sorum şu çarşıdaki PC'de SSD var bunda da işletim sistemi takılı HDD'ye de işletim sistemi yüklersem çakışma gibi bir durum olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Benim köydeki PC kasamda depolama kağnağı yok. Bu yüzden bende çarşıda aktif kullandığım PC kasamdaki HDD'yi köydeki PC'me takacağım ama çarşıya gittiğim zaman yine çarşıdaki PC'me takacağım. Sorum şu çarşıdaki PC'de SSD var bunda da işletim sistemi takılı HDD'ye de işletim sistemi yüklersem çakışma gibi bir durum olur mu?

Çakışma olmaz BIOS ayarlarından çarşıdaki bilgisayarında SSD'yi üst sıraya alırsan oradan boot eder. HDD'yi köydekine takıp kullanabilirsin.

Sistem açılışta zaten hangi işletim sistemi açılsın diye soracaktır. Çakışma olmaz.

Herhangi bir problem olmaz. İki tane Windows kurarsanız boot ekranından seçip istediğinize girersiniz.

Windows+Linux kurarsanız başlata linux'u alırsınız, grub ile istediğinize seçip girersiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı