Bir bilgisayarı 15 sene kullanmak

Yavaş yavaş parçalar bozulacaktır. Fanlar ve HDD ile başlamak üzere. Ekran kartımı geçen sene ve işlemciyi ondan önceki sene aldım.

1 GB RAM bir de cismini bilmediğim Pentium 2 ve ekran kartı olmayan bir PC ile 3 yıl oyun oynadım oynadığım oyun da CS 1.5 tavsiye ederim.

6 senelik, hiç macun değişimi ve toz temizliği yapılmadı. Sadece SSD eklemesi yapıldı, HDD'de emekliye ayrıldı.

Yakın zamanda kendisi emekliye ayrılıyor.

Bir tane 13 yıllık var hala sorunsuz çalışıyor, bir tane 4 yıllık Laptop var ondan fazla sorun çıkarttı şimdiye kadar teknoloji şans işi.

2006 model bilgisayarımı hala kullanıyorum.

Oynadığım oyunlar arasında en son çıkan oyun 2015 yılında çıkan bir oyun. O da Undertale zaten. Pek oyun oynanmıyor. Hatta hiç oynanmıyor. Geçen arkadaşlarla LoL oynayayım dedim maks. 40 FPS aldım. Onun dışında istisnalar dışında 2011 senesinden sonra çıkan bir oyun açmıyor.

Chrome kullanmak bazen işkence oluyor. Dakikalarca sayfa yüklenmesini beklediğim oluyor. Bir ara RDR 2 izlerken çökmüştür.

Oyun yapmaya merakım var. Hevesim var. Bu konu üzerine çok düşünüyorum. Hatta ekip bile kurdum. Ama bilin bakalım ne eksik? Bilgisayar. C# hiç bir türlü açılmıyor. (Python'da belli bir satırdan sonra çöküyor.) Unity, Photoshop gibi programlara bakmıyorum bile. Geçen blender deneyeyim dedim. Ne zaman obje döndürmeye çalışsam obje semazen gibi dönüyor. Fareyi kırmamak için zor tuttum kendimi.

Allah'tan kaldırdığı bir program var. Movavi Editör. Canım sıkıldıkça video montaj yapıyorum. Fotoğraf shoplamam gerekirse telefondan halledip USB ile bilgisayara atıyordum. Artık Movavi Editör açıkken bu bilgisayara tıklayınca mavi ekran alıyorum. Google Drive gibi bir nimet olmasa herhalde bilgisayardaki tek eğlencem gidecekti.

Bilgisayarıma not: Çoğu ilkimi senle yaşadım. İyi, güzel, eğlendik de artık bi' sal.

Tekrardan not: 1 senedir yeni PC almaya çalışıyorum. Her seferinde elimde patladı. Hatta sosyalde 2 konu açmıştım. İkiside elimde patladı. Ne zaman yenisine geçeceğim acaba?

Benim Samsung Notebook tam 10. yilinda. Simdiye kadar ilk hatasi gectigimiz yil hard disk bozulmasi oldu. Bu vesile ile SSD olarak degistirdim zaten iyi de oldu

Egzoz fanın bozulduğunu ve her bilgisayarı açtığım zaman kalem sokup çevirdiğimi yazmamışım. Ayrıca traktör motoru gibi ses çıkarıyor. Sıcaklığa girmiyorum bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…