Bir "Chimera" Yapmak: Zoh Shia

Makaleler
7
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zoh Shia ile savaştıkça canavara daha fazla hayran kalıyorum. Bir övgü konusu açmak istedim.

Wyveria'nın "chimera"sı. Tahminimce güçlü canavarlara, özellikle de black dragonlara karşı korunmak için oluşturulmuş bir silah, yapay bir yaşam. Black Dragon saldırılarına ve görünüşüne bakacak olursak muhtemelen Black Dragonlardan yapılmış bir "yapay" yaşam. Wyveria'yı yok oluşa sürükleyen bir chimera. Asıl amacı Wyverianlara itaat etme olan fakat kontrol edilemeyen gücünden dolayı bu çok gelişmiş krallığı yok oluşa sürükleyen bir chimera.

Ancak aynı zamanda içinde hala iyilik ve saflık taşıyan bir chimera. High Rank Zoh cutsceneinden ve savaşından da anlaşılabileceği üzere black dragon kısmını elinden geldiğince bastıran bir chimera. Guardianların amacının Wyveria'yı korumak olduğunu düşünürsek içinde hala bu amaçtan biraz barındırması olası. Kendisini alt edince "Innocent" ünvanını almanız da bu dediklerimi doğruluyor sanki.

Capcom'ı, özellikle de seri olarak Monster Hunter'ı oynanışta ve görsel tasarımda narrative anlatma konusunda çok takdir ediyorum. Bu seride özellikle de Magalalar (Gore, Chaotic Gore, Shagaru) gibi bunu çok iyi yapan bir sürü canavar var. Zoh Shia da onlardan birisi. Müthiş bir canavar. Görünüşü, savaşı bile bir narrative anlatıyor. Kesinlikle favori son bosslarımdan.

Ancak Zoh Shia hakkında hala bilmediğimiz çok şey var. Ben canavarlardan, özellikle de black dragonlardan korunmak için yapıldığını tahmin etsem de bu konuda bir bilgi yok. Expansion'da daha fazla bilgi görmeyi merakla bekliyorum.

Son zamanlarda "yapay ulukurt" olayı ve MH Wilds TU1 ile HR Zoh Shia eklenmesi üzerine bu chimeradan bahsetmek istedim. Merak ediyorum, acaba gelecekte yapay canlılar yaparsak, yapmaya devam edersek bize olan sonuçları ne olacak? İyi mi olacak yoksa sonumuzu getiren şey mi olacak?

images.jpeg

Technopat Haberler

Geri
Yukarı