Bir daha üniversiteye gitseydiniz hangisini tercih ederdiniz?

264523

Gigapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
4
Pişman olduğun ya da bu üniversite yerine şuna gitseydim daha iyi olurdu dediğiniz oldu mu? Eğer böyle pişmanlıklarınız varsa hangi üniversite olduğunu sebepleriyle yazar mısınız? Şimdiden teşekkürler:)

Bilkent'in memnun olduğum tarafları da oldu, nefret ettiğim tarafları da. Karar veremiyorum yine aynı okula gidip gitmeyeceğim konusunda.

Bilkent'teki burslu öğrenci sayısı burssuzlardan daha fazla olmasına rağmen kampüs içi fiyatlar çok yüksekti. En son 2012-2013 dönemlerinde bir Ayvalık tostu 8.5 TL kadardı yanlış hatırlamıyorsam. Merkez ve doğu kampüste uygun fiyatlı yemek yenilecek sadece 2 yer var toplamda, onların da fiyatları Hacettepe ve ODTÜ'ye göre 2 kat yüksekti. Özellikle Speed gibi yerlere gittiğinizde 20+ TL çıkmanız garantiydi 10 yıl önce bile.

Ring olmasına rağmen şehre ulaşım biraz can sıkıcıydı çünkü merkeze uzak denilecek bir lokasyonda. Ayrıca dağın tepesinde olduğu için kış ayları çok sert geçiyordu, abartmıyorum kampüs içinde evcil kurt sürümüz ve tilkimiz vardı. Soğuk benim için hiç sorun değil ama o buzlu yolda özellikle de okula çıkarken yokuşta kalmak can sıkıcıydı.

Kampüs içindeki yurtlarda da kaldım, yeterli sayıda yurt var ama 77 ve 78 karma yurtların (69-70 de var) dışında kalmak kötüydü. 78. yurttan kovulunca 75'e geçtim, odanın kapısını ayağımla kapatırken bir elimle pencereyi açabiliyordum. 2 kişi aynı anda hareket edemiyordu.

Ders yükü ve devamlılık oranı saçma derecede fazlaydı. %95 devam zorunluluğu ve CS bölümünde bile biyoloji/inkılap tarihi gibi dersleri görmek can sıkıcı.

Normalde diğer okullarda insanlar birlikte ders çalışırlar ki bilgi paylaşımı da yapıp sınavdan birlikte yüksek not alabilsinler. Bilkent'te ise birlikte çalışmanızın tek nedeni arkadaşınızla aynı şeyleri yazmamaktı! Şaka yapmıyorum, sırf birlikte çalışıp benzer şeyleri yazdıkları için ortada kopya olmadığı halde 2 arkadaşımın 1 dönemi yandı kopya suçlamasından.

Öğrenci işlerinin iyi olduğu bir okul zaten yok, onu eksiden saymayayım bile. :D

Artıları da var tabii. Akademik kadrosu çok iyiydi, hazırlık okulu çok iyi ve çok zor. Yurt dışı imkanları benim dönemimde çok iyiydi, ABD'ye gitmemi sağladı ve bunu sunan en fazla 2-3 okul daha vardı. Kampüs hayatı ODTÜ kadar olmasa da iyiydi. Kulüp gelenekleri iyi. İntihal gibi şeylere asla tahammül yok, bir yere gelmek istiyorsanız ırgat gibi hakkınızla çalışmak zorunda olduğunuz bir okuldu. Benim dönemimde kampüs içinde içki serbestti, karma yurtlar da vardı. Eğitimin %100 İngilizce olması da bence iyi bir şey, Dünya ile daha kolay adapte olmayı sağlıyor.

Dediğim gibi çok kararsız kaldım ama tekrar okuyacak olsam "benim yıllarımdaki" ODTÜ/İTÜ/Boğaziçi/Bilkent'ten birini tercih ederdim yine.

Son düzenleme:
Bilkent'in memnun olduğum tarafları da oldu, nefret ettiğim tarafları da. Karar veremiyorum yine aynı okula gidip gitmeyeceğim konusunda.

Bilkent'teki burslu öğrenci sayısı burssuzlardan daha fazla olmasına rağmen kampüs içi fiyatlar çok yüksekti. En son 2012-2013 dönemlerinde bir ayvalık tostu 8.5 TL kadardı yanlış hatırlamıyorsam. Merkez ve doğu kampüste uygun fiyatlı yemek yenilecek sadece 2 yer var toplamda, onların da fiyatları hacettepe ve ODTÜ'ye göre 2 kat yüksekti. Özellikle Speed gibi yerlere gittiğinizde 20+ TL çıkmanız garantiydi 10 yıl önce bile.

Ring olmasına rağmen şehre ulaşım biraz can sıkıcıydı çünkü merkeze uzak denilecek bir lokasyonda. Ayrıca dağın tepesinde olduğu için kış ayları çok sert geçiyordu, abartmıyorum kampüs içinde evcil kurt sürümüz ve tilkimiz vardı. Soğuk benim için hiç sorun değil ama o buzlu yolda özellikle de okula çıkarken yokuşta kalmak can sıkıcıydı.

Kampüs içindeki yurtlarda da kaldım, yeterli sayıda yurt var ama 77 ve 78 Karma yurtların dışında kalmak kötüydü. 78. yurttan kovulunca 75'e geçtim, odanın kapısını ayağımla kapatırken bir elimle pencereyi açabiliyordum. 2 kişi aynı anda hareket edemiyordu.

Ders yükü ve devamlılık oranı saçma derecede fazlaydı. %95 devam zorunluluğu ve CS bölümünde bile biyoloji/inkılap tarihi gibi dersleri görmek can sıkıcı.

Normalde diğer okullarda insanlar birlikte ders çalışırlar ki bilgi paylaşımı da yapıp sınavdan birlikte yüksek not alabilsinler. Bilkent'te ise birlikte çalışmanızın tek nedeni arkadaşınızla aynı şeyleri yazmamaktı! Şaka yapmıyorum, sırf birlikte çalışıp benzer şeyleri yazdıkları için ortada kopya olmadığı halde 2 arkadaşımın 1 dönemi yandı kopya suçlamasından.

Öğrenci işlerinin iyi olduğu bir okul zaten yok, onu eksiden saymayayım bile. :D

Artıları da var tabii. Akademik kadrosu çok iyiydi, hazırlık okulu çok iyi ve çok zor. Yurt dışı imkanları benim dönemimde çok iyiydi, ABD'ye gitmemi sağladı ve bunu sunan en fazla 2-3 okul daha vardı. Kampüs hayatı ODTÜ kadar olmasa da iyiydi. Kulüp gelenekleri iyi. İntihal gibi şeylere asla tahammül yok, bir yere gelmek istiyorsanız ırgat gibi çalışmak zorunda olduğunuz bir okuldu. Benim dönemimde kampüs içinde içki serbestti, Karma yurtlar da vardı.

Dediğim gibi çok kararsız kaldım ama tekrar okuyacak olsam "benim yıllarımdaki" ODTÜ/İTÜ/Boğaziçi/Bilkent'ten birini tercih ederdim yine.

Peki şimdi için düşünürsek. ODTÜ bilgisayar mühendisliği mi, yoksa burslu bir şekilde bilkent bilgisayar mühendisliği mi? Kendi evimde yaşıyıcam, yurt derdini katmaya gerek yok.

Peki şimdi için düşünürsek. ODTÜ bilgisayar mühendisliği mi, yoksa burslu bir şekilde Bilkent bilgisayar mühendisliği mi?
Eğitim dönemimden bu yana neredeyse 9 yıl geçti, bir sürü şey değişmiştir artık. O yüzden çok fazla tavsiye veremem ama şunu söyleyebilirim; Bilkent'in eğitimi ABD'deki CS (computer science) programları gibi. Yazılım/algoritma/bilgisayar bilimleri gibi dersler daha baskın. ODTÜ'nün müfredatı ise direkt mühendislik temelli, sistemler/elektronik/dijital gibi konularda daha yoğun eğitim veriyor.

Ankara Üniversitesi mezunuyum, fena bir üniversite değildi. Tekrar gidecek olsam o üniversiteye giderdim sanırım. Sağ olsun, hocalarımız da iyiydi.

@264523 evet ancak ELL mezunları öğretmenlik yapamaz diye bir şey yok ki. Formasyon aldım ancak atanamadım. Onun için şimdi yüksek lisans şartı falan getirmişler bildiğim kadarıyla, tam bilemiyorum. Bazı üniversiteler hâlâ formasyon veriyor diyen de var. Özelde çalışıyorum.

@264523 evet ancak ELL mezunları öğretmenlik yapamaz diye bir şey yok ki. Formasyon aldım ancak atanamadım. Onun için şimdi yüksek lisans şartı falan getirmişler bildiğim kadarıyla, tam bilemiyorum. Bazı üniversiteler hâlâ formasyon veriyor diyen de var. Özelde çalışıyorum.

Hocam branşınız ne? Bir de lise de misiniz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı