Bilkent'in memnun olduğum tarafları da oldu, nefret ettiğim tarafları da. Karar veremiyorum yine aynı okula gidip gitmeyeceğim konusunda.
Bilkent'teki burslu öğrenci sayısı burssuzlardan daha fazla olmasına rağmen kampüs içi fiyatlar çok yüksekti. En son 2012-2013 dönemlerinde bir ayvalık tostu 8.5 TL kadardı yanlış hatırlamıyorsam. Merkez ve doğu kampüste uygun fiyatlı yemek yenilecek sadece 2 yer var toplamda, onların da fiyatları hacettepe ve ODTÜ'ye göre 2 kat yüksekti. Özellikle Speed gibi yerlere gittiğinizde 20+ TL çıkmanız garantiydi 10 yıl önce bile.
Ring olmasına rağmen şehre ulaşım biraz can sıkıcıydı çünkü merkeze uzak denilecek bir lokasyonda. Ayrıca dağın tepesinde olduğu için kış ayları çok sert geçiyordu, abartmıyorum kampüs içinde evcil kurt sürümüz ve tilkimiz vardı. Soğuk benim için hiç sorun değil ama o buzlu yolda özellikle de okula çıkarken yokuşta kalmak can sıkıcıydı.
Kampüs içindeki yurtlarda da kaldım, yeterli sayıda yurt var ama 77 ve 78 Karma yurtların dışında kalmak kötüydü. 78. yurttan kovulunca 75'e geçtim, odanın kapısını ayağımla kapatırken bir elimle pencereyi açabiliyordum. 2 kişi aynı anda hareket edemiyordu.
Ders yükü ve devamlılık oranı saçma derecede fazlaydı. %95 devam zorunluluğu ve CS bölümünde bile biyoloji/inkılap tarihi gibi dersleri görmek can sıkıcı.
Normalde diğer okullarda insanlar birlikte ders çalışırlar ki bilgi paylaşımı da yapıp sınavdan birlikte yüksek not alabilsinler. Bilkent'te ise birlikte çalışmanızın tek nedeni arkadaşınızla aynı şeyleri yazmamaktı! Şaka yapmıyorum, sırf birlikte çalışıp benzer şeyleri yazdıkları için ortada kopya olmadığı halde 2 arkadaşımın 1 dönemi yandı kopya suçlamasından.
Öğrenci işlerinin iyi olduğu bir okul zaten yok, onu eksiden saymayayım bile.
Artıları da var tabii. Akademik kadrosu çok iyiydi, hazırlık okulu çok iyi ve çok zor. Yurt dışı imkanları benim dönemimde çok iyiydi, ABD'ye gitmemi sağladı ve bunu sunan en fazla 2-3 okul daha vardı. Kampüs hayatı ODTÜ kadar olmasa da iyiydi. Kulüp gelenekleri iyi. İntihal gibi şeylere asla tahammül yok, bir yere gelmek istiyorsanız ırgat gibi çalışmak zorunda olduğunuz bir okuldu. Benim dönemimde kampüs içinde içki serbestti, Karma yurtlar da vardı.
Dediğim gibi çok kararsız kaldım ama tekrar okuyacak olsam "benim yıllarımdaki" ODTÜ/İTÜ/Boğaziçi/Bilkent'ten birini tercih ederdim yine.