Bir donanımın diğer donanımı bozması ve garanti süreci

Arda Anıl

Kilopat
Katılım
5 Nisan 2016
Mesajlar
315
Çözümler
2
Yer
İZMİR
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhabalar,
Bugün PSU’mdan yanık kokuları almaya başladım ve fanının sürekli yüksek devirde döndüğünü fark ettim. PSU’um Xigmatek Shogun G 750W 80+Gold bir ürün. Ama 2-3 ayda nedense bu sorun baş gösterti. İşin ilginç kısmı, PSU üzerindeki şalter çok ısınıyor ve şaltere biraz üfleyince, PSU fanı bayağı yavaşlıyor :) Yani sorun çok yüksek ihtimal PSU’da. Şu an için PC sıkıntısız çalışıyor. Ama ben yine de kullanmıyorum.

Ürün Vatan Bilgisayar'dan alınma. Dediğim gibi 2-3 aylık bir ürün. Diğer bileşenlerim ise karışık, kimi Vatan, kimi Amazon, kimi Hepsiburada. Bazılarının garantisi bitmiş bazılarının devam ediyor. Ama aklıma takılan asıl soru şu;

Diyelim ki garantisi olan bir PSU yandı ve diğer bileşenlerime zarar verdi. İşlemci, anakart veya RGB LED. Herhangi biri. Bu durumda ne oluyor? PSU firması yanan diğer ürünlerin de telafisini yapıyor mu?

Mesela Cooler Master, sıvı soğutması başka bir ürüne sıvı damlatır ve bozarsa, onarıyor. Kendi Facebook sayfalarında paylaşmışlardı...

Son olarak, PSU’u Segment bilgisayara göndereceğim. Daha önce Xigmatek ve Segment bilgisayar tecrübesi olan, düşüncelerini yazabilir mi?

Şimdiden çok teşekkür ediyorum...
 
Olası böyle bir durumda direkt PSU markası ile iletişime geçmen gerekir onların insafına kalmış bir şey karşılarsa onlar karşılar yani.

Katılıyorum. Bir tanıdığımın başına arızalı ram sorunu gelmişti. Yeni alınmış üretim hatalı ram, takıldıktan sonra kısa devre ile anakarta zarar vermişti. Anakartı aldığı yer ve üretici firma kullanıcı hatası dedi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı