Bir evde 2 modem kullanılır mı?

sezarxt

Picopat
Katılım
14 Mart 2023
Mesajlar
617
Makaleler
2
Çözümler
9
Evimiz dubleks ve üst katta hiç sinyal gitmiyor. Alt katta ise Tivibu olduğu için modemi taşıyamıyorum. Başka bir modem alsam üst kattaki oturma odasının duvarındaki internet girişine taksam iki modem kullanabilir miyim?
 
Şu şekilde olabilir. Eğer evinizdeki duvarda ethernet hattı varsa tivibulu modeminizden bir ethernet kablosu ile çıkış alıp evdeki ethernet hattına verebilirsiniz. Üst kata da bir dağıtıcı takıp duvardan gelen ethernetle interneti ona bağlarsınız, dilediğiniz gibi dağıtır, kapsama alanını genişletir.
 
Hocam aynı şekilde bizim evde dubleks modem üst katta alt kata sinyal gitmediği için bende eski bir modemi kullanıyorum alt kat için.
 
Hocam eğer bütçeniz varsa WiFi Mesh cihazlarına göz atabilirsiniz. Sinyal güçlendirici kullanınca kat değiştirirken WiFi de değiştirmeniz gerekecek.
 
Wi-Fi güçlendirici almanı öneririm.

Böyle bir şey var. Sinyali güçlendiriyor fakat verim alamadım. İnternet kesintisi oluyor ve download epey düşüyor.

Şu şekilde olabilir. Eğer evinizdeki duvarda Ethernet hattı varsa Tivibu'lu modeminizden bir Ethernet kablosu ile çıkış alıp evdeki Ethernet hattına verebilirsiniz. Üst kata da bir dağıtıcı takıp duvardan gelen Ethernet'le interneti ona bağlarsınız, dilediğiniz gibi dağıtır, kapsama alanını genişletir.

Ethernet hattı olduğunu nasıl anlayacağım hocam?
 
Hocam Wifiden alıp wifiye tekrar veren cihazlarda verim çok alınamıyor maalesef eğer mesafe uzaksa. Şöyle düşünün. Zten üst katta zor çekiyor internet ve bu cihaz da haliyle bir tarafını yırtarak antenleriyle o cılız interneti alıp güçlendirmeye çalışıyor. Onun yerine üst kata bir şekilde ethernet uzatıp ethernetten gelen interneti direkt wi-fi olarak dağıtırsanız hiç performans kaybı olmayacaktır.
 
Böyle bir şey var. Sinyali güçlendiriyor fakat verim alamadım. İnternet kesintisi oluyor ve download epey düşüyor.



Ethernet hattı olduğunu nasıl anlayacağım hocam?
İki duvarda da ethernet prizi bir ucuna modemi, diğer prize de bir laptop veya bilgisayarı direkt bağlamayı dene. İnternet gelmiyorsa hat ya çekilmemiştir ya da arızalıdır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı