Bir gün nasıl planlanır?

Ayberk_asd

Picopat
Selam, telefon bağımlılığımı bitirmek için günümü planlamak istiyorum. 24 saatin 8 saatini uyuyarak geçirsem geriye 16 saat kalıyor. 1 saati kitap okuma, 1 saati mesleğim için, 1 saati telefona bakma, 2 saati gezme ve spor, 2 saati bakım ve diğer ihtiyaçlar desek geriye 9 saatim kalıyor. Bu süreyi nasıl doldurabilirim?

İnternetten dil öğrenebilirsin, tarih videoları izleyebilirsin, herhangi bir konu hakkında bilgilendirici bir video izleyebilirsin, herhangi bir konu hakkında bir yazı yazabilirsin, haftalık olarak bir şiir veya bir hikaye, günlük olarak bir söz ezberleyebilirsin. Şahsen senin yaptıklarına ek olarak günlük olarak yaptıklarım bunlar, hepsi için belirli bir süre belirleme bence, çünkü o işi yaparken oyalanacak olman kaçınılmaz, onun yerine belirli günlük hedefler koymak daha güzel oluyor. Mesela günde x sayfa kitap oku, mesleğinle alakalı x tane şey yap.

Günlük görevlerin sayısını, süresini çok abartmamaya dikkat et ama çok da rahat olmasın. Bu sayede gün içinde hep bir uğraşın oluyor.

Gününü planlayarak yaşamak kadar sıkıcı bir hayat olamaz herhalde. Saat 17.00 da kitap okumaya başlamam gerektiğini düşündüğümde çok korkunç geliyor. Arkadaş edin dışarı çık zaten o zaman kendiliğinden dolar.

Doğru diyorsun, günlük "şu saatte şunu yapacağım" demek saçma ama günlük olarak yapacağın şeyler belirlemek güzel, hem zamanını iyi değerlendirmiş oluyorsun hem zaman geçiyor.

Önceki akşamdan yarın neler yapmayı düşünüyorsan onları belirliyeceksin eğer zorunluluğun yoksa saat bazında bir kıstas almak saçma olur.
Örneğin 1 saat film izle gibi. Napıcaksın filmin en iyi zamanında kapatacak mısın? Ya da 1 saat kitap oku gibi. Bunlar bence saçma olan planlar. Yeri gelir 2 saat olur yeri gelir yarım saat okursun ama okursun, o gün ki hedefinde vardır.

Bir de her şeyi planlayamazsın. Hayattaki her şey senin planladığın gibi gitmez. Evdeki hesap çarşıya her zaman uymaz.

Öyle diyorsun ama bazı şeyleri günlük olarak yapmayınca o yapmadığın 1 gün oluyor 3 gün, o oluyor 1 hafta sonra da temelli bırakıyorsun. Konuyu açan arkadaş özellikle telefon bağımlılığını bitirmek için bunu yaptığını söylüyor.
Bir de zaten bu planlar kendisinin yaptığı, iradesine bağlı şeyler, acil bir durum çıkınca, evdeki hesap çarşıya uymayınca bu planın dışına çıkabilir.

Hayatta bazı şeyleri planlayamamız veya planladığımız gibi gitmeme olasılığından ötürü hiçbir plan yapmamamız anlamına gelmeleli. Günlük yapması gereken şeyleri yapmalı, kendini bağımlı olduğu şeyden uzaklaştırmak için başka aktivitelerde bulunmalı ama bunu 1 saat 2 saat gibi sınırlamalarla yapmasının pek olanaklı ve verimli olamayacağın anlatmaya çalışıyorum.

Şahsen belli bir hedef koymadıkça günümü yeterince iyi değerlendiremediğimi düşünüyorum genelde, o yüzden hedef ile yapmayı daha çok seviyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…