Bir günlüğüne cumhurbaşkanı olmak

1.Diyanete ve gereksiz yardım kuruluşlarına aktarılan parayı ya tamamen keser ya da minimuma indirirdim.
2. Milletvekili, bakan vs. meslek sahibi insanlara bedavaya verilen makam araçlarına kullanım sınırı getirtirdim veya hepsini geri alır ve satıp halka yatırım yapardım o parayla.
3. Kentsel dönüşüm başlatırdım ve dengeli bir bütçe ayırırdım bu duruma, özellikle deprem alanındaki bölgelerden başlardım.
4. Gereksiz saraycık ve yatçık gibi devlet parasıyla alınan şeyleri satardım, bir tane adam akıllı ve güzel bi saray devleti temsil etmeye yeter.
5. Eşcinsel evliliği yasal hale getirirdim, ben erkeklerden hoşlanan bir kadınım ama aklım bu kadarını kesiyor yani isteyen istediğiyle evlensin arkadaş devlet mi karar veriyor buna.
6. Kadın, insan ve hayvan haklarına devrimsel ve sıkı yasalar getirirdim.
7. Devlet bünyesinde işe yaramayan ve vasfı olmayan bireyleri barındırmaz, tespit edildiği gibi kovulmasını destekleyen bir sistem oluştururdum.
8. Yabancı devletlerdeki var olan ve verim sağlanan eğitim sistemlerini inceler ve buna göre bir sistemi de kendi eğitim sistemimize uygulamaya çalışırdım.
9. Satılan fabrika, kırsal alan ve bölgelerin üretime ve ülkenin kendine gelir oluşturmasına katkı sağlayanlarını geri satın alırdım. Yerel üretimi maksimum verime çıkartmaya çalışırdım.
1 günde bu kadarı bile olmaz zaten gerisini yazmaya gerek yok.

Hızlı bir şekilde birçok alanda reformlar yapardım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı