Bir insan neden kendini beğenmez?

Boyum çok uzun değil 182 falan. 16 yaşındayım. Kilo almamak genetiğimizde var herhalde ne abim ne ben kiloluyuz. Babam da evlenmeden önce çok zayıfmış sonradan kilo almış. Kaşımı alıyorum ama inceltemiyorum rengi hoşuma gitmiyor. Akne ilacı kullanacağım ama selectra kullanıyorum ikisi çatışıyor. Lens deneyecektim gözlükçü riskli dedi.
Kilo alamamak gibi bir gen yoktur öncelikle bunu söyleyeyim. İnsan kafa yorarsa kilo da verir kilo da alır. Ne yediğinle ve sporunla alakalı. Akne ilacına yapacak bir şey yok, doğal çözümler deneyebilirsin eğer daha önceden denemediysen.

Hocam şu konuşmalarda kendinizi o kadar yerin dibine gömdünüz ki anlatamam. İnsanın kendine biraz saygısı, özgüveni olmalı bence. Uğraşıyorsa siz konuşmayı kesin.
Tam bunu yanıtlarken kız arkadaşım bahsettiği çocuğa 2 tane hediye almış onu gördüm. Boğazım düğümlendi gözlerim doldu ben neden bunlara layık değilim diye... Kader işte ne yaparsın? 🥲 Bu arada beni bu kadar çok etkilemesinin sebebi kız ilkokul arkadaşım. Ona hafiften sempatim vardı tabii ki başkasıyla görünce yok oldu. O çocuk da benim yakın arkadaşım zaten.

Kankam beni yanlış anlama senin için diyorum sen daha kendini sevemiyorsun kızdan nasıl sevmesini bekliyorsun. Kendini şartlamışsın ayrıca belki seviyor? Seni seven seni bulur zaten sen kendine odaklan. Senin kendini sevdiğini fark ederse sana da ilgi duyar.
Söylemeyeyim kalp kırmayayım dedim fakat gerçekten bu böyle. Önce kendini seveceksin ki başka biri de seni sevebilsin.

Tam bunu yanıtlarken kız arkadaşım bahsettiği çocuğa 2 tane hediye almış boğazım düğümlendi gözlerim doldu ben neden bunlara layık değilim diye... Kader işte ne yaparsın? 🥲
Kız arkadaş derken sevgilin mi normal arkadaşın mı ? Eğer arkadaşınsa alabilir tabii ki bunda bir sıkıntı yok.

Söylemeyeyim kalp kırmayayım dedim fakat gerçekten bu böyle. Önce kendini seveceksin ki başka biri de seni sevebilsin.

Kız arkadaş derken sevgilin mi normal arkadaşın mı ? Eğer arkadaşınsa alabilir tabii ki bunda bir sıkıntı yok.
Sıkıntı yok hocam zaten olamaz da. Evet arkadaşım.

Kalbi kırılmaz ya burada dost gibi konuşuyoruz sadece.
Sorun yok dostlar. Kendimi sevmiyorum evet sebebi var çünkü. Tekrardan teşekkürler. Mesela şey gibi hissediyorum ölünce arkamdan üzülmez ağlayan olmaz gibi bir his var. Üzülen bir tek ailem olurmuş gibi his oluyor içimde. Durum böyle.

Kız arkadaşım hayalindeki çocuğu buldu gayet mutlular aylardır. Aynı sınıftalar. Ben hala bulamadım. Çocuk yakışıklı. İbadetlerini yapıyor. Dersleri çok iyi sınıf birincisi. Tüm sporları iyi oynuyor. Keko değil. Parası var. Bende hiçbiri yok. Bazen diyorum Allah beni niye böyle yaratmış diye 😕. Yurt dışından göç edip gelmesine rağmen benden iyi. Bende hiçbiri yok bunların. Robot gibiyim. Tipimi beğenmiyorum. Hiç formum yok. Becerim yok. Kız arkadaş konusunda yeteneksizim. Kendimi beğenmiyorum. Bunlar basit gelebilir ama beni etkiliyor. Bu algıdan nasıl kurtulabilirim? En sonunda psikiyatriye gideceğim galiba.

Sen farklı değilsin o çocuk Yunan Tanrı'sı gibi bir şeymiş inan burada senin gibi binlerce insan var, bende onlardan biriyim.

Sorun yok dostlar. Kendimi sevmiyorum evet sebebi yok çünkü. Tekrardan teşekkürler.

Kanka senin yerinde olsam yapacağım şeyi söyleyeyim bana bunları ne anlatıyorsun umurumda mı ona aldığın şey? Aynen bu şekil yazardım zaten kızla sırf muhabettin bozulmasın diye bir şeyleri söylemekten geri duruyorsan bırak kayış kopsun yeni kişilerle takıl sana bir faydası yok ki.

Sen farklı değilsin o çocuk Yunan Tanrı'sı gibi bir şeymiş inan burada senin gibi binlerce insan var, bende onlardan biriyim.
Kankam saçmalama.

Sorun yok dostlar. Kendimi sevmiyorum evet sebebi var çünkü. Tekrardan teşekkürler.
Hocam kimseye acımıyorsanız kendinize acıyın. Hiç potansiyeli olmayan bir insan bu dünya da yoktur. Kendinizdeki o potansiyeli bulmaya çalışın. Başkalarının da fikirlerini fazla önemsemeyin. Düşündükçe daha kötü olursunuz, bu durum daha da kötüye gider.

Kanka senin yerinde olsam yapacağım şeyi söyleyeyim bana bunları ne anlatıyorsun umurumda mı ona aldığın şey? Aynen bu şekil yazardım zaten kızla sırf muhabettin bozulmasın diye bir şeyleri söylemekten geri duruyorsan bırak kayış kopsun yeni kişilerle takıl sana bir faydası yok ki.

Kankam saçmalama.
Haklısınız hocam. Bazı şeylere dur demek lazım evet. Ben de onlara karşı biraz mesafeli yaklaşıyorum artık. Değerimi anlasınlar diye ama fayda yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı