Mesajımda katkıda bulunmak amaçlı moderasyona katıldığımı okumuş olmanız lazım. Belirli bir miktar ücret verildiğini biliyordum, lakin hep düşük bir miktar olduğu söylendi. Para benim için hiçbir zaman temel kriter olmadı. Önce bunu kavrayalım.
Buna bağlı olarak benim önceki cevaplarım konu sahibinedir. Moderatörlük ikincil bir iş olamaz, olmaz. Maddi olarak düşünüldüğünde temel bir moderatörün ayda 90 saat çalışıp üç beş kuruş kazanması benim açımdan köleliktir. Kölelik kelimesini gerçek anlamda kullanmıyorum, zaten cümlelerime bakarsanız ne kadar uyumsuz olacağı da oldukça açık.
Kötü niyetim olduğu düşünülüyorsa pekala, ne diyebilirim ki?
Bana hep bir alışma evresi olacağı söylendi. İlk ayda ayrılıyordum aslında ben.
3 ay sonunda ayrılıp bir süre sonra yönetim isteği ile geri döndüm, farklı bir düzende 15 gün kadar deneyip tekrar ayrıldım vs. Sonuç olarak ayrıldım ve bu kararımdan memnun olduğumu da belirttim.
Anında çıkmak gibi bir şey olamaz zaten. 4-5 ay başvuru için onay bekleyip hemen ayrılmak ne derece bir ahmaklıktır? Ben şansımı çok denedim çünkü gerçekten bir katkım olsun istiyordum. Bu noktaya geldiğimde ise keşke hemen ayrılsaymışım da bu saçmalıklarla uğraşmasaymışım diyorum.