Bir IP adresinin statik mi dinamik mi olduğu anlaşılır mı?

sybil

Megapat
Merhaba arkadaşlar. Bu konu hakkında daha önce benzer konular açılmış ancak cevaplar modeme veya Ipconfig bölümüne bakılarak anlasilabilecegi yönünde olmuş. Benim elimde yalnızca bir IP adresi var. Bu IP adresi dinamik mi statik mi bunu öğrenmem gerekiyor. Bunu sorgulayabilecegim bir yer var mıdır veya dizilimden anlayabiliyor muyuz? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Daha iyi anlaşılması adına; kullandığınız internetin IP'sinin (WAN) ya da lokal ağınızda cihazınıza verdiğiniz IP'nin değil de sadece IP numarasını bildiğiniz bir adresin statik olup olmadığını kontrol etmek istiyorsunuz değil mi ?

ISS'nizi arayıp sorabilirsiniz.

Ev
Merhaba,

Daha iyi anlaşılması adına; kullandığınız internetin IP'sinin (WAN) ya da lokal ağınızda cihazınıza verdiğiniz IP'nin değil de sadece IP numarasını bildiğiniz bir adresin statik olup olmadığını kontrol etmek istiyorsunuz değil mi ?
Evet bunu kontrol etmek istiyorum.

ISS'nizi arayıp sorabilirsiniz.
IP adresi tarafıma ait değil, bir dosyada avukat bir arkadaşım bana sordu ve bende ona doğru cevap verebilmek adına bilgilerinize danıştım. Elinde sadece dosyada yer alan bir IP adresi var. Bu IP adresinden bir kişiye ait hakaret içeren fotoğrafın paylaşıldığı iddiası mevcut. Ancak IP adresinin NAT IP olduğu tespit edilmiş. NAT IP protokolü olduğu için zaten şahıs tespiti mümkün değil, ancak IP'nin statik mi dinamik mi olduğu konusunu merak etmiş.

Statik IP'ler ISS'ler tarafından özellikle istenirse alınabiliyor diye biliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı