Çözüldü Bir işlemcinin darboğaz yapmayacağını nasıl anlarız?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

EmirhanKod

Hectopat
Makaleler
1
Selamlar
Bir işlemcinin darboğaz yapıp yapmayacağını nasıl anlarız? Nasıl doğru yorumlarız? İnternet'ten testlere bak demeyin. Her işlemcinin videosu yok. Birçok siteye de güvenmiyorum. Teşekkür ederim.
Örnek vermek gerekirse Intel 5 2400 ile GTX 1650 ekran kartı.

Çözüm
Videolara güveniyorum ama istediğim işlemci ve ekran kartı ile ilgili video bulamazsam. Sadece öğrenmek istiyorum. Üstünde yazan değerler ile nasıl anlıyoruz ya da benchmark testleri ile.
@crazyreign
Ben o işlemci ile test bulamazsam benzer güçteki başka bir işlemcinin testine bakıyorum. Ya da o işlemcinin benzer güçteki kartlar ile durumuna bakarak varsayım yapıyorum.

Çekirdek sayısı ve GHz hızı sana ortalama bir varsayım çıkartır. Yine de işin içine mimari farkları da girdiği için üstündeki değerler ile anlamak zor. Dediğim benzer güçteki modelleri bulmak için benchmark sonuçlarına bakılabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İlk mesajdaki iki bileşenin testi burada var. Çoğu güncel oyunda işlemci yüzde 100 kullanılmasına rağmen kart yüzde 99 kullanıldığı için darboğaz yok. (Tabi AC Odyssey gibi işlemci katili oyunlarda darboğaz kaçınılmaz olacaktır.) Yani 1650 bu işlemci için en sınır kart denebilir.
Videolara güveniyorum ama istediğim işlemci ve ekran kartı ile ilgili video bulamazsam. Sadece öğrenmek istiyorum. Üstünde yazan değerler ile nasıl anlıyoruz ya da benchmark testleri ile.
@crazyreign
Ben o işlemci ile test bulamazsam benzer güçteki başka bir işlemcinin testine bakıyorum. Ya da o işlemcinin benzer güçteki kartlar ile durumuna bakarak varsayım yapıyorum.

Çekirdek sayısı ve GHz hızı sana ortalama bir varsayım çıkartır. Yine de işin içine mimari farkları da girdiği için üstündeki değerler ile anlamak zor. Dediğim benzer güçteki modelleri bulmak için benchmark sonuçlarına bakılabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

İlk mesajdaki iki bileşenin testi burada var. Çoğu güncel oyunda işlemci yüzde 100 kullanılmasına rağmen kart yüzde 99 kullanıldığı için darboğaz yok. (Tabi AC Odyssey gibi işlemci katili oyunlarda darboğaz kaçınılmaz olacaktır.) Yani 1650 bu işlemci için en sınır kart denebilir.

Son düzenleme:
Çözüm

Çekirdek sayısı ve GHz hızı sana ortalama bir varsayım çıkartır. Yine de işin içine mimari farkları da girdiği için üstündeki değerler ile anlamak zor. Dediğim benzer güçteki modelleri bulmak için Benchmark sonuçlarına bakılabilir.

İlk mesajdaki iki bileşenin testi burada var. Çoğu oyunda işlemci yüzde 100 kullanılmasına rağmen kart yüzde 99 kullanıldığı için darboğaz yok. Yani 1650 bu işlemci için en sınır kart denebilir.

Sizce bu sitedeki Benchmark testleri doğru mu?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı