Bir işlemcinin diğer işlemciden daha iyi olduğunu nasıl anlıyoruz?

Makaleler
3
Yer
Budapeşte
İşlemci konusunda bildiğim terimler:

İşlemcinin nesli
İşlemcinin nanometresi
İşlemci hızı
Ön bellek
Çekirdek sayısı
İş parçacığı
Tüketilen güç (TDP)

İşlemcileri kıyaslarken nasıl kıyaslamam gerekir? Ya da şöyle diyeyim elbette yapılacak işleme göre değişir bu fakat X ve Y diye 2 işlemci olsun.
X işlemcinin önbelleği ve çekirdek sayısı yüksek ama işlemci hızı düşük.
Y işlemcinin nanometresi daha düşük ve işlemci hızı yüksek.

Bu işlemcileri neye göre nasıl kıyaslamalıyım ki hangisi daha iyi, hangisi daha performanslı olduğunu öğrenebileyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun için çeşitli test programları var ''UserBenchmark'' gibi bunlardan yardım alabilirsin.
Kıyaslamak istediğin işlemcilerin skor sonuçlarını netten bulabilirsin. Hatta buraya yazarsan bizde yardımcı oluruz.

Bunun için çeşitli test programları var ''UserBenchmark'' gibi bunlardan yardım alabilirsin.
Kıyaslamak istediğin işlemcilerin skor sonuçlarını netten bulabilirsin. Hatta buraya yazarsan bizde yardımcı oluruz.
Bunu biliyorum sadece bu karşılaştırmalara bakmadan verilerle biri diğerinden iyidir diyebilmek için nelere dikkat etmek gerekir gerekir bunu öğrenmek istemiştim. Örneğin şu şu işi yapılacaksa şu özelliği daha yüksek olanlara bakılmalı, oyun oynanacaksa şu özelliği daha yüksek olması önemli gibi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı