Bir kadın savcı olamaz mı?

Benim peder savcı, çocukluğum hep adliye lojmanlarında geçti. Tonla kadın savcı gördüm, evlerinde yemek yedim, çocuklarıyla oynadım. Kadınlar da gayet güzel yapar bu işi. Aklına takılan herhangi bir soru olursa mesajı alıntılaman ya da beni etiketlemen yeterli.

Kimseyi dinleme, hayallerini kovala. Kendi ayakların üstünde dur. Özellikle kadın olarak kendi kendine bakabilmen çok önemli bu ülkede. Hırlısı hırsızı, iti kopuğu çok.
 
Köyde karşı komşumuzun eşi kadın bir savcı gayet de güzel mesleğini yapıyor söylediklerine göre Ankara'da kime sorsan gösterilen iyi bir savcı olduğunu söylediler yani kısacası niye olmasın? Belki aileniz öldürülen kadın savcılar veya katledilen savcıları görüp korkmuş olabilirler şahsen bende çocuğumun bu durumla karşı karşıya kalmasından korkardım.
Bu arada o kadın benim idolüm haline geldi hele ki bir Mercedes C 200 D'si var gözlerimi alamıyorum :)
 
Mesleklerin cinsiyeti olmaz. Çevreniz de bulunan kişilerin düşüncelerini önemsemeyin çünkü ileride yapacağınız mesleği etrafınızdaki kişiler değil siz yapacaksınız. Bu yüzden hangi meslekte mutlu olacaksanız o yönde ilerlemenizi öneririm.
Mesleklerin cinsiyeti yoksa neden bütün maden ve inşaat işçileri erkek?
 
Ben daha önce hayatımda internette hiç soru sormamıştım. İlk defa bu sitede soruyorum çünkü bu konu hakkındaki diğer insanların görüşlerini merak ediyorum. Bu konu biraz içimi dökme konusu olabilir ve uzun olursa kusura bakmayın şimdiden. Ben uzun yıllardan beri savcılık hayali kuran biriyim fakat ailemden ve çevremden olumsuz yorumlar aldım bu konuda. Her zaman bana "Savcılık bir kadın için cok zor, yapamazsın, zorlanırsın, kolay bir meslek değil." dediler. Destek çıkan kimse olmadı. Ailem bana sayısalı seçtirdi lisede fakat sayısalı hiç yapamadım. Yapamayacağımı da biliyordum ama çevre baskısı yüzünden seçtim işte. Neyse, internetten sürekli eşit ağırlıkta olan dersleri çalıştım ama tabii ki aile zoruyla sayısaldan sınava girmek zorunda kaldım. Ve sonuç, tabii ki berbat... Seneye eşitten girip savcı olmak istiyorum. Tabii ki hâlâ bu kararımı destekleyen birisi yok. Açıkçası ben kadınların her şeyi başarabileceğine inanan biriyim. Biz her şeyi olabiliriz istersek. Tabii, buradakiler ne düşünüyor bu konuda, onu da merak ediyorum. Umarım olumsuz cevaplar gelmez.
Olur.
Ekran Alıntısı1.PNG
 
Ülkemizde kadınlar, Arap devletlerinde olduğu gibi hiçbir şey yapamaz, kadın evinde oturur, kadın oya örer şeklinde zannediyor. İstiyorsanız kimsenin sözüne bakmayın. Ayrıca kadın savcılar da var şu an görev yapan.

Olup olamayacağınızı insanlara değil, kendinize sorun. Mesela görüceğiniz mide kaldırıcı olaylara dayanabilecek misiniz? Araştırıp kendinize sormalısınız. İsterseniz yapabilirsiniz. Erkek kadından fiziksel olarak daha güçlü. Ancak savcılıkta fiziksel bir güç gerekmiyor. Bu yüzden erkeklere özel olamaz. Bu yüzden hiçbir engel yok. Ülkemizde kadınlara karşı Arap algıları var.
 
Aynı ayrımcılık 1950-1980 seneleri arasında da yapılıyordu. Neymiş, kadınların duyguları hassasmış, doğru karar veremezmişmiş.
Bunun cinsiyet ayrımı olmaz, olamaz. Herkes istediği mesleği yapmakta hür. Hayalinizse kovalamanız lazım, iş tamamen iradenizde bitiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı