Bir kadın savcı olamaz mı?

1625425299229.png
 
Tabii ki olur. Savcıların görevi adaleti sağlamak değil mi? Cinsiyet tabii ki fark etmez. Siz canınızı sıkmayın, savcı olup üniversite ye gidin de, görsünler. İnat edin, çalışın. Çevre baskısı falan bana yapılsa evden kaçarım ben, siz yine çok iyi başarmışsınız.
 
Ben bir cinsiyetçiysem siz de gerçek bir gereksiz duyarcısınız. Şu tavrınıza bir bakın. Madem herkes eşit erkekler kadınları neden dövüyor? Neden kadınlar hakkında kalıp yargı yapılıyor? Hadi durdurun tüm bunları. Düşünmesi gereken sizsiniz ben değilim. Ayrıca haddinizi bilin, kapayın çenenizi ne ya? Kenar mahalle değil burası.

Ben ülkenin başkanı olmadığım için bu durumları durduramam. Bu arada saygı hak edene duyulur ve ben duyarcı değilim sizin bilinçsizce yazdığı şeyleri açıklıyorum.
 
Öncelikle "kadından şu olmaz" diyenlerle çok sohbet etmeyin kültürel ve entelektüel gelişiminizi engellerler zira günümüz dünyasında herkesten her şey olur yeter ki isteği istikrarlı olsun. Fakat hukuk özellikle coğrafyamızda çok hegemonik durumda olduğu için tercih etmeden önce idealist biriyseniz karşılaşacaklarınızı ve karşılacaklarınız doğrultusunda ne kadar esneyip, kırılabileceğinizi bilmeniz de fayda var. Bunların yanı sıra da bir önemli husus hukuk seçmeden evvel birkaç duruşmaya seyirci olarak katılın orada dosya içeriği hakkında bilgi edinin ve buna binaen verilen hükümler hakkında not tutun yani işleyişi görün eğer her şeye rağmen hala arzu ediyorsanız o zaman tercih edebilirsiniz ki bu hukuk değil aslında diğer meslekler içinde geçerli yerinde görüp bu işi yapan çeşitli kimselerle münakaşa etmeye ve fikir almaya çalışın (sonuncu kısmı için talihli olmanız lazım gerçi) yani sayısal denedim olmadı burada da en yüksek nota bu bölüm var veyahut ne güzel iş tarzı hayalperest duygularla hareket etmemeniz hem sizin hem dosya hazırlayacağınız kişilerin (yani kamuoyunun) yararına olur.
Not: Tabi bir de mükemmel bir öğrenci olsanız dahi İdari/Adli Hakim ve Savcı adayı olma sınavına girmeniz ve yüksek not olmanız Savcı olabileceğiniz manasına gelmiyor zira mülakat kararı sınavdan daha ön planda oluyor (biraz absürt bir durum var orada) o yüzden Savcı olamazsanız, olana kadar veya tamamen Avukat ya da hukuk mezunu olarak başka iş yapmaya gönüllü müsünüz? Sorusunu da kendinize sormanızda fayda var.
Dipnot: Kişisel tavsiye, okumayı çok seviyorsanız size göre bir bölüm ama sevmiyorsanız zulüm olabilir. (Tercih edecekseniz her şeyi okumayı sevmeye çalışın)
 
Yıl 2021 ve hala kadınların erkekler kadar başarılı olamayacağını düşünen bir kesim var. Kesinlikle onlara kulak asmayın. Bu hayat sizin hayatınız. Emin olun başardığınızda yanınıza gelip nasıl başardın diye sorular soracaklardır size. Bir anda örnek alınan birisi olacaksınız. Bu hayat sizin hayatınız, her şeyi başaracak gücünüz var. Korkmayın, inanıyorsanız yapabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı