Bir kernel bu kadar mı kötü olur?

Windows 10 için en düşük sistem gereksinimleri bence şöyle;
En düşük ofis, surf ve bilgisayarı kastırmayan IDE'ler için;
- 6 GB DDR4 Ram,
- 128 GB SSD,
- 2 çekirdek ve 4 thread yapılı ve Turbo Boost destekli sistem,
- 2133 Mhz DDR4 Ram destekleyen ve slotları olan ana kart.

Bir örnek, cold start için, BIOS POST hariç:
- Acer Aspire 5750G, Intel Core i5-2450M, 5400 rpm HDD, 16 GB RAM, karşılama ekranının çıkması, 3 dk.
- HP 6510b, Intel Core2Duo T8100, SATA SSD, 4 GB RAM, karşılama ekranının çıkması 10 sn.
.
Yanlış bilmiyorsam, NT 4 ve devamındaki sorun, NT 3.51'in HAL/kernel-GDI ayrık yapısı, NT 4 ile birlikte GDI'ın HAL/kernel içine dahil edilmesiyle birlikte sulandı. Keza ACL yönetimi de yanlış bilmiyorsam HAL/kernel içine gömüldü.

Linux iyi güzel de ama işte destek yok... Kendi kendileri çırpınıp duruyorlar. Ben karantina zamanımı eski PC de Linux dağıtımları arasında çok keyifli bir gezintiye çıkmıştım da :)

Yanlış bilmiyorsam NT 4 ve devamındaki sorun, NT 3.51'in HAL/kernel-GDI ayrık yapısı, NT 4 ile birlikte GDI'ın HAL/kernel içine dahil edilmesiyle birlikte sulandı. Keza ACL yönetimi de yanlış bilmiyorsam HAL/kernel içine gömüldü.
GDI'ın kernel'a gömülüş sebebi olası exploit'leri önlemek diye biliyorum, veri olarak değil de sanal makine mantığıyla oraya verdiğin veriyi yazarak çalışıyor. VM mantığıyla çalıştığı için biraz yavaş kalıyor sadece. ACL yönetiminin ben de kernel tarafından yapılması gerektiğini düşünüyorum çünkü en yetkili komponent.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı