Windows 10'un kötü olduğunu kanıtlayan bir kanal

Ben oyunları ve gündelik işlerimi Windows kurulu bilgisayarımdan hallediyorum. Şu an bana herhangi bir sıkıntı çıkarmayan işletim sistemimden niye Linux'a geçeyim? Niye Windows'da hiçbir ek uğraş olmadan her oyunu çalıştırabiliyorken Linux indirip oyunları oynamak için ek bir uğraş göstereyim, bazı oyunları hiç oynamayayım? Windows'a genel olarak hakimken neden Linux'a geçip işimi zorlaştırayım?

Linux hiç kullanmadım, iyi olduğunu biliyorum fakat bana hitap eden bir işletim sistemi değil. Bilgisayar kullanmaya başladığım zamandan beri kullandığım işletim sistemini, hiçbir sıkıntı çıkarmadığı hâlde neden bırakayım?

Oyun için ben Windows 10 derim yine. Oyun Modu vb. var. Ayrıca oyun desteği olarak daha kapsamlı.
Evet. Ama o bilgisayardan anlamayan " Son Kullanıcılar " ben onlara koyun diyorum. Onlar ne kullandıklarını bilmedikleri için Windows gelişti ve insanların sanki başka alternatifleri yokmuş gibi düşünmelerine neden oldu. Zira o koyunlar daha ne kullandıklarından bihaber.

@296822 Fanboyluğun her türlüsü yanlış. Ne olduğunu bilmeden, gerekli bilgilere sahip olmadan ister Windows'u övsün, ister GNU/Linux dağıtımlarını, ister MacOS'u; ister Nvidia'yı, isterse de AMD'yi. Bu her zaman yanlıştır.

Ben oyunları ve gündelik işlerimi Windows kurulu bilgisayarımdan hallediyorum. Şu an bana herhangi bir sıkıntı çıkarmayan işletim sistemimden niye Linux'a geçeyim? Niye Windows'da hiçbir ek uğraş olmadan her oyunu çalıştırabiliyorken Linux indirip oyunları oynamak için ek bir uğraş göstereyim, bazı oyunları hiç oynamayayım? Windows'a genel olarak hakimken neden Linux'a geçip işimi zorlaştırayım?

Linux hiç kullanmadım, iyi olduğunu biliyorum fakat bana hitap eden bir işletim sistemi değil. Bilgisayar kullanmaya başladığım zamandan beri kullandığım işletim sistemini, hiçbir sıkıntı çıkarmadığı hâlde neden bırakayım?
Dağıtımlarını büyük bir kısmı ücretsiz (hiç ücretli dağıtım yok değil). Güvenlik ve gizlilik bakımından kafa daha rahat. Arkada ne döndüğünü biliyorum. Sunduğu özelleştirme imkanları vs. birçok avantajı var. Dezavantajları yok değil tabii.

Bu arada kimse tercih etmek zorunda değil elbette. Hoşunuza giderse kullanırsınız, gitmezse kullanamazsınız. Böyle basit bir konuda gerilmeye gerek yok. 🙂

Burada güçlü olduğu yanlarının açıklanmasının, önerilmesinin esas sebeplerinden birisi insanların pek bilmemesi. Hep bir ön yargı var, GNU/Linux çok zor, komutlar falan var ben yapamam gibi. Avantajları pek bilinmiyor, çoğu kişi adını duymuştur ama ne olduğunu öğrenmeye yanaşmıyor. Belki de onlar için uygun aslında.

Neden oyun konusunda bu kadar katısınız. Bu forumdaki herkes oyun çerçevesinden mi bakıyor donanıma-yazılıma olayina? Yazılımcı yok mu hiç? Ya da tasarımcı? Windows büyük bir kitle için vazgeçilmez. Ama Windows bile Linux konusunun ne kadar önemli oldugunu fark edip içine bir Linux Kernal'ı sıkıştırdı. Şu an Win 10 bilgisayarlar içinde bash-Linux kullanabiliyorsunuz.

Bence körü körüne bir işletim sistemine bağlanmaktansa işinize ne geliyorsa ona yönelmek mantıklı. Ben hem Windows hem de unix isletim sistemi kullanıyorum. Her ikisi de kullanılamaz mı?

Linux kullanmam için sebep olmadığı için kullanmıyorum. Windows 10 her şeyiyle bana yetiyor açıyorum oyunumu oynuyorum internette takılıyorum bana istediğim şeyleri sunuyor kısacası, neden hakim olmadığım bir işletim sistemine geçeyim ki.

Linux kullanmam için sebep olmadığı için kullanmıyorum. Windows 10 her şeyiyle bana yetiyor açıyorum oyunumu oynuyorum internette takılıyorum bana istediğim şeyleri sunuyor kısacası, neden hakim olmadığım bir işletim sistemine geçeyim ki.
Herkes aynı şeyi düşünmüyor. Ben de hakim değilim ama tasarımı bana çok da iyi gelmiyor Windows'un. Tasarım çok da büyük problem değil. Diskimde fazla yer kaplamaya başladı ve neyin bu kadar yer kapladığını bulamıyorum. Dosyalarım ve kurulu programlar 80 GB'ı geçmiyor mesela. Hadi bunun da çözümünü buldum diyelim kaynak çok tüketiyor. Fazla fazla hem de. i5 7400 ve 8 GB RAM'i sömürüyor. Ayrıca güncelleme kaynaklı hatalar çok fazla. Şu sıralar ben de Linux'a geçmeyi düşünüyorum ana bilgisayarımda eğer memnun kalırsam Windows'u tamamen sileceğim.

Diskimde fazla yer kaplamaya başladı ve neyin bu kadar yer kapladığını bulamıyorum.
Bu olayı ben de çözemiyorum. 😂

Eskiden Windows dışında hiçbir şey kurmadığım 120GB diskimde sadece 20GB boş yer kalıyordu. Ama ben bilinçli bir kullanıcıyım ve düzenli olarak "Disk Temizleme" aracını çalıştırıyorum. Buna rağmen o kadar yeri ne kaplıyor hiç çözemedim.

GNU/Linux'ta ise Chrome gibi belirli şeyleri kurduktan sonra 16GB verdiğim yerde 6GB boş yer kalıyordu. 16GB bile günlük kullanım için yetiyor yani. Daha sonra 32GB'a çıkardım ve dolmuyor. Sayısız program kurdum ve hala 16GB yerim var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı