Bir klasördeki tüm nesnelerin internete bağlanmasını engellemek

friedkin

Hectopat
Katılım
8 Aralık 2018
Mesajlar
188
Bir programın internete bağlantı kurmasını, güvenlik duvarından gelen-giden kuralı ekleyerek ayarlayabiliyoruz, bu şekilde, klasör içinde çok sayıda exe olduğunda hem gelen hem giden olarak ve tek tek yeniden kurallar oluşturarak ilerlemek Çin işkencesine dönüşüyor. Klasörü, alt klasörlerle birlikte, içinde ne varsa internete bağlanmasını engellemenin bir yolu var mı acaba?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı antivirus ya da firewall uygulamaları klasör bazlı olarak bloklama ya da izin verme komutlarını destekliyorlar. Onlardan birisine sahipseniz yapabilirsiniz.
Bildiğim kadarıyla Windows Defender bunu desteklemiyor.
 
Firewall App Blocker adlı program ile yapabilirsin. Programı aç tüm exe dosyalarını sürükle otomatik kural oluşturuyor tek tek uğraşmıyorsun.
Tşk, bir deneyelim, aslında benim düşündüğüm mesajda da bahsettiğim gibi klasörü alt klasörlerle birlikte engellemek, acaba bunu yapan bir program varmı? Yada daha ilerleyecek olursak, belki biraz ütopik olacak ama, seçtiğimiz programlar haricinde tüm internet trafiğini bloke etmek gibi birşey.
 
Bir diğer alternatif de Simplewall adlı uygulama. Otomatik olarak her şey bloklanıyor (Windows'un kendi bileşenleri bile). Bir uygulama ya da servis internete ulaşmaya çalıştıkça size soruyor. Bir kez kural koyduğunuz exe ya da servis için bir daha sormadan o kuralı uyguluyor.

Bir klasörü bloklamaktan ziyade, tüm gereksiz zamanlarda gereksiz yere internete bağlanan her şeyi blokladığınız için internetiniz resmen size kalıyor. Üstüne de artan güvenliğiniz çabası.

Uygama açık kaynak kodlu bu arada.
"Sitesine buradan" ulaşabilirsiniz.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı