Bir Kutu Coca-Cola İçince bir Saat İçinde Vücutta Olanlar

Çok abartıldığını düşünüyorum. Sanki herkesin her şeyi düzgün de bir tek kola içenlerde sorun. Bunları yazan adamlara sorarsanız çay, kahve içmek de kötü. Ama her gün içiyorsunuz değil mi? Meyve suyu desek yarısında asit var. Dişlere zarar. Bu şekilde rahatlıkla çoğaltılabilir.

Evet haklısın, bu durum abartılıyor olabilir zararlı olan sadece Coca-Cola değil işlenmiş gıdaların tümü zararlı ama yine de dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca kola'nın içindeki şeker miktarı hiç hafife alınacak bir durum değil, en azından şekersiz olanını içmek daha iyi olacaktır.

Saçmalayan sensin zift ne alaka karamel ile zifti ayırt edemeyen şahısa ne anlatabilirsin ki? Chomarius kafası bu... Şekersiz çeşidide var Light ve şekersiz sağlıksız filan değil. Günde 10 LT içersen suda zararlı.

Seninle boş tartışmaya girmeyeceğim. Şekersiz dediğin içecek de sandığın kadar masum değil.

Chomarius kafası bu

Bunu diyen bir insanla zaten adam akıllı iletişim kurabileciğimi sanmıyorum.

İyi günler.

Son düzenleme:
Seninle boş tartışmaya girmeyeceğim. Şekersiz dediğin içecek de sandığın kadar masum değil.

Bunu diyen bir insanla zaten adam akıllı iletişim kurabileciğimi sanmıyorum.

İyi günler.
Sen git 20LT su iç neler yaşayacağına bak iftiracı trollere kanmış yaşıyorsun.

Şekersiz olanından bahsetmek istiyorum ilk önce.

Piyasadaki bir çok tatlandırıcılı içecek gibi Coca-cola light veya zero da Aspartam içerir. Aspartam dediğimiz madde bir yapay tatlandırıcı.

Aspartamin vücuttaki metabolitleri, Fenilalanin (50%), Aspartik asit (40%) ve metanol (10%).

Fenilalanin amino asidi, vücutta aşırı miktarda bulunduğunda, Serotonin ve dopamin gibi temel amino asitlerin beyne iletilmesini engeller. Beyinde serotoninin azalması genel olarak iyidir fakat dopaminin azalması değil.

Aspartik asit, aşırı miktarlarda, nöronların aşırı uyarımına sebep olduğu için eksitotoksiktir. -Küçük bir bilgi olarak, sinir hücrelerinin aşırı miktarlarda uyarımı hücre ölümüne neden olur.- Ayrıca aspartik asidin bir metaboliti olan glutamat da beynin temel uyarıcı nörotransmitterindendir.

Beyindeki astrositler bu olayların olmasını engelliyor fakat ne kadar efektiftir, uzun vadede nasıl bir yan etkisi olur bilmiyorum.

Kaynak: Effects of aspartame metabolites on astrocytes and neurons. - PubMed - NCBI

Öbür yandan, orijinal Coca-cola' nın içinde şeker, fosforik asit, kafein ve karamel dışında bir şey yok. Kafeinin vücuda yararları saymakla bitmez. Fosforik asit hakkında bir şey bilmiyorum. Şekerin vücuda zararlı olduğu ise saçmalık. Bazı özel durumlarda, zararsız şeyler bile inflamasyona sebep açabilir elbet, fakat şeker genel olarak vücuda yararlı bir madde.
Yediğiniz meyvelerde, patates gibi besinlerde gerek basit şeker olsun, gerek nişasta olsun tonla şeker bulunuyor. Bir coca-cola' dan alacağınız şeker hiç bir şey yapmaz.

Ketojenik diyet, Paleo diyet ve Ray Peat tarzı diyetleri karşılaştırmanızı öneririm. Özellikle ketojenik diyetten ciddi yan etki gören insanlar var.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…