Bir laptop ne kadar süre kullanılabilir?

Bende Acer Nitro 1N515-44 var 2 yıl oldu alalı hala bir sorun yok ilk günkü gibi bir laptop bana kalırsa en fazla 5 yıl kullanılabilir değişiklik gösterir tabii.

2012 yılında aldığım Asus k53sd ile 11.yılımı doldurdum. Bu süreçte 1 kez klavyesini değiştirdim, orijinal harddiski pert olduğu için 4-5 sene önce 128 gb ssd ve +4 gb ram takviyesi yaptım.
Ek olarak son termal macun yenilemek için kasayı açtığımda bir tane flex kablosu koptu, onu yeniledim. Batarya doğal olarak pert.

Günlük işleri için hala çok hızlı bir bilgisayar fakat iş oyuna gelince miladını doldurdu diyebilirim. Tabi bu durum biraz ekran kartıyla da alakalı; 610m gibi çok dandik bir ekran kartı var bundan dolayı pes 2017'yi bile oynatırken kasıyor. Aynı şekilde Knight Online'da ufak bir efektte kalabalıkta direkt kasıyor. Tabi bugüne kadar aleti hunharca kullandım, yeri geldi 1 ay açık kaldı v.s normal karşılıyorum. Gittiği yere kadar kullanacağım bakalım nerede zortlayacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…