Bir laptop ne kadar süre kullanılabilir?

Merhaba, bu laptopa sahibim: Monster Abra A5 v12.1 bu laptopun sizce daha kaç yıl kullanabilirim, bu arada oyunları Full 60 FPS de oynuyorum ve yeni nesil oyunları oynamıyorum, sevmiyorum. GTA 5 gibi oyunlar oynuyorum ve hep 60 FPS oynuyorum, neden mi derseniz, dereceyi düşük tutmak için. Oyunlarda Max 79 derece gördüm ve böyle kullanmaktan memnunumda ve 2 ayda bir Full temizlik yapacağım (kendim yapacağım çok titiz bir şekilde) bu şekilde kaç yıl sorunsuz çalışır? Özellikleri benim için gayet yeterli 60 FPS versin yeter ve dereceler düşük olsun, her orta grafikli oyunu tek tek grafik ayarlarını ayarlıyorum ve Max 79 derece oluyor. Ve bundan 1 yıl önceki laptopum Samsung RF511'di ve hep kapanma, ısınma sorunları vardı hiç bakımda yapmadım hep öyle kullandım ve nereden baksan 11 yıllık laptop. O bile o kadar çalıştırsa şu anki ne kadar çalışır cevap verir misiniz?

Bende Acer Nitro 1N515-44 var 2 yıl oldu alalı hala bir sorun yok ilk günkü gibi bir laptop bana kalırsa en fazla 5 yıl kullanılabilir değişiklik gösterir tabii.

2012 yılında aldığım Asus k53sd ile 11.yılımı doldurdum. Bu süreçte 1 kez klavyesini değiştirdim, orijinal harddiski pert olduğu için 4-5 sene önce 128 gb ssd ve +4 gb ram takviyesi yaptım.
Ek olarak son termal macun yenilemek için kasayı açtığımda bir tane flex kablosu koptu, onu yeniledim. Batarya doğal olarak pert.

Günlük işleri için hala çok hızlı bir bilgisayar fakat iş oyuna gelince miladını doldurdu diyebilirim. Tabi bu durum biraz ekran kartıyla da alakalı; 610m gibi çok dandik bir ekran kartı var bundan dolayı pes 2017'yi bile oynatırken kasıyor. Aynı şekilde Knight Online'da ufak bir efektte kalabalıkta direkt kasıyor. Tabi bugüne kadar aleti hunharca kullandım, yeri geldi 1 ay açık kaldı v.s normal karşılıyorum. Gittiği yere kadar kullanacağım bakalım nerede zortlayacak :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı