Bir laptopa macOS kurmak için Intel şart mı?

Hocalarım bir şey daha soracağım Intel tarafında Pentium işlemci olursa kurulur mu?
Pentium'lara kurulmuyor. Intel olması daha stabil, çünkü neredeyse çıkan tüm Mac'ler Intel işlemciye sahip. Ryzentosh biraz daha zorlu, ekran kartı olarak da Nvidia açık kaynağa sürücü çıkarmayı bırakmıştı sanırsam, zaten çoğu Mac AMD ekran kartına sahip.

Masaüstünde i3 lazım diye biliyorum @189454'un dediği gibi.

Laptop'ta AMD almayın. Intel CPU tabalı bir laptop alın ve mümkünse en azından biraz güncek bir model olsun. Harici GPU olmasına gerek yok. Freedos alın ayrıca daha uygun olur.

Laptop'ta AMD almayın. Intel CPU tabalı bir laptop alın ve mümkünse en azından biraz güncek bir model olsun. Harici GPU olmasına gerek yok. Freedos alın ayrıca daha uygun olur.
Bir de eğer WLAN kullanılıyorsa Atheros, Ralink gibi markaların WLAN kartı olmasın. Destek verilmiyor bildiğime göre. AR956X kartıma sürücü kuramadım, elimde Ralink kart vardı, onu da deneyince sürücü bulamadım macOS için. Ethernet daha iyi oluyor macOS için.

@claus G1 işlemciler destekleniyor değil mi? Örneğin i3 1005G1 ya da i5 1035G1 gibi.
Mesela bu modeli alıp RAM takviyesi yaparsa kullanabilir diye düşünüyorum ancak ekran 768P.
Bu model FHD ama hafıza 128GB.

@claus G1 işlemciler destekleniyor değil mi? Örneğin i3 1005G1 ya da i5 1035G1 gibi.
Mesela bu modeli alıp RAM takviyesi yaparsa kullanabilir diye düşünüyorum ancak ekran 768P.
Bu model FHD ama hafıza 128 GB.

G7'leri bile destekliyor diye biliyorum. Fiyatı uygun olsaydı g7'li laptop alıp macOS kullanmak çok iyi olurdu. Hem iris Plus g7, Vega 8- Vega 10 arası performans veriyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı